Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
171 dni
Przeczytanych tematów
734
we wtorek prawdopodobnie lekarz przepisze mi trt z powodu słabego rozwoju drugo i trzeciorzędowych cech płciowych i ogólnymi objawami hipogonadyzmu
na 1 wizycie lekarz wspominał że może zaproponować testosteron w żelu lub dłuższy test bodajże jeden strzał co 14 dni
siedząc w necie widze że testosteronu w żelu nikt nie poleca więc będę prosił o iniekcję
ten pomysł że strzałem raz na 14 dni też chyba jest nienajlepszy z powodu skoków stężeń i aromatyzacji prawda?
możecie się ze mną podzielić wiedzą z życia jakie protokoły leczenia trt są najlepsze żebym w ogóle wiedział czy androlog jest kompetentny lub w ogóle zaproponować lepsze rozwiązania, z góry dzięki za odp
Szacuny
9277
Napisanych postów
83111
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
702956
Od żeli już dawno specjaliści odchodzą . Natomiast nikt Ci tutaj więcej nie doradzi bo to forum sportowe , nie medyczne . Moja rada nie szukaj pomocy w internecie od anonimowych osób . Lepiej szukaj sprawdzonych osób z dobrymi opiniami którzy prowadzą terapię htz .
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34129
Napisanych postów
24064
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
280038
Tak jak wyżej juz kolega napisał to nie szukaj opinii w necie bo ile ludzi tyle opinii , poszukaj sobie jakiegos pewnego dobrego specjalisty który cie pokieruje. Też uważam że strzał co 14 dni to trochę nie ma sensu , ja jak robie TRT to daje sobie minimalna dawkę ( dla siebie ) 2 razy w tyg ( wtorek wieczorem i sobota rano ) zeby było jak najmniej skoków
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12333
Napisanych postów
161128
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1237085
ogolnie terapie moga miec rozny ksztalt w zaleznosci od tego, jaki jest jej glowny cel. Zalezy to tez od pacjenta, jego wieku, czy ewentualnego doswiadczenia w tym zakresie. U Ciebie wnioskuje, ze jestes osoba mloda jeszcze, a wiec walczysz tutaj z niskim testem juz w mlodym wieku, wiec tez inaczej moze takie trt wygladac. Oczywiscie TRT glownie jest zalecane na podstawie wynikow badan krwi, a nie tego, jak wyglada nasze cialo, bo jezli hormony sa ok, to moze to przyniesc wiecej skutkow ubocznych niz korzysci
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
171 dni
Przeczytanych tematów
734
mój problem to bardzo dziwny medyczny problem, powtórzeń CAG mam 22+- i testosteron ~500 NG/dl a wyglada jakbym nie przeszedł dojrzewania plus Gino/lipo, zaburzenia metaboliczne i słaba psycha więc w sumie u mnie gorzej być już nie może nie szukam tu wiedzy medycznej tylko właśnie takiej prostej wiedzy którą mógłbym użyć w dyskusji z lekarzem gdzie za przykład mogłyby posłużyć opinie ludzi na trt którzy np lepiej wyszli i mniej aromatyzowali na częstych strzałach niż strzał co 2 tyg w którym będą skoki stężenia
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
171 dni
Przeczytanych tematów
734
siema, lekarz przepisał omnadren 250 co 3 tyg, skoro mówicie żeby nie szukać tu porad medycznych to mam tylko pytanie jakie igły są najlepsze, jestem otyły więc sądzę ze lepsze będą dłuższe i grubsze Drugie pytanie jakich stężeń można się spodziewać przy takim dawkowaniu zakładając że jądra już nie produkują w ogóle testosteronu
Szacuny
9277
Napisanych postów
83111
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
702956
Od takich długich przerw pomiędzy iniekcjami już się odchodzi . Więc dziwię się że Ci tak zapisał . Zastrzyki będziesz robił sam ? Zapewne zlecił Ci też iniekcje w zabiegowym ?
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
171 dni
Przeczytanych tematów
734
flex1976
Od takich długich przerw pomiędzy iniekcjami już się odchodzi . Więc dziwię się że Ci tak zapisał . Zastrzyki będziesz robił sam ? Zapewne zlecił Ci też iniekcje w zabiegowym ?
mam w domu osobę która potrafi, kiedy zbadać teścia po strzale by zobaczyć czy testosteron nie spada za nisko i wtedy ew. wziąć wizyte i prosić o zmiany?
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
171 dni
Przeczytanych tematów
734
te ampułki omnadren mają dokładnie 1ml substancji i trzeba wszystko wybrać czy jest co zapasu bo w strzykawce był 1ml a ampułka pusta stała sobie trochę czasu i zobaczyłem że trochę w niej zostało, pewnie spłynęło ze ścianek, dużo straciłem?
Zmieniony przez - lildickwtf w dniu 2024-07-03 11:00:44
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
171 dni
Przeczytanych tematów
734
po 16 dniach od strzelenia ampułki omnadren 250 mój testosteron wynosi 227 mg/dl, czuje się fatalnie,lekarz kazał bić co 3 tygodnie, doradzi ktoś co robic?na wizytę miałem jechać z wynikami po 3 mięsiacach, nie wiem czy wytrzymać na tej dawce te 3 miesiące i dopiero jechać czy jechać z tymi wynikami i negocjować zmianę dawki/zmienienie estrów
Szacuny
0
Napisanych postów
64
Na forum
171 dni
Przeczytanych tematów
734
doradzi ktoś ile czasu po zastrzyku omnadrenu zbadać estradiol? przy niziutkim testo spadł do 21 i mimo złego samopoczucia pewne objawy mi ustąpiły, 24h po zastrzyku chyba jeszcze dużo się testa nie zaromatyzuje?