Od około 4 miesięcy byłem na trt prowadzonym przez lekarza.(33mg testosteronu prolongatum co 2 dni + ovitrelle 260 ui co 3 dni ) Z przyczyn osobistych postanowiłem zejść z terapii. Odstawiłem testosteron miesiąc temu, po 3 dniach podawałem 520ui ovitrelle co 2dni. Dzisiaj według zaleceń lekarza zrobiłem badania krwi. W tym momencie nie wiem co zrobić dalej bo ów lekarz ma przerwę świąteczną i jest dopiero dostępny 11 stycznia . Kolejnym etapem miała być decyzja na podstawie wyników krwi czy zaczynać przyjmować Clomidu 1 tabletki dzienni przez 10dni . Później znowu badania krwi i na ich podstawie dobranie dawki Clomidu. Podpowie ktoś mądry co zrobić w moim przypadku ? Zacząć brać Clomid? Dodam że Ovitrelle zostało mi może na 2 iniekcje.
...
Napisał(a)
Witam
Od około 4 miesięcy byłem na trt prowadzonym przez lekarza.(33mg testosteronu prolongatum co 2 dni + ovitrelle 260 ui co 3 dni ) Z przyczyn osobistych postanowiłem zejść z terapii. Odstawiłem testosteron miesiąc temu, po 3 dniach podawałem 520ui ovitrelle co 2dni. Dzisiaj według zaleceń lekarza zrobiłem badania krwi. W tym momencie nie wiem co zrobić dalej bo ów lekarz ma przerwę świąteczną i jest dopiero dostępny 11 stycznia . Kolejnym etapem miała być decyzja na podstawie wyników krwi czy zaczynać przyjmować Clomidu 1 tabletki dzienni przez 10dni . Później znowu badania krwi i na ich podstawie dobranie dawki Clomidu. Podpowie ktoś mądry co zrobić w moim przypadku ? Zacząć brać Clomid? Dodam że Ovitrelle zostało mi może na 2 iniekcje.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeśli leczyłeś się u lek med to zakończenie również u niego przeprowadź. Poza tym zakończenie terapii to decyzja wspólna pacjent-lekarz, także nie uważam to za dobre posunięcie, że sam o tym zdecydowałeś. 4mies trt to żadna terapia także nie wiem co chciałeś osiągnąć tym krokiem.. wróc do lek prowadzącego na konsultacje.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Zdecydowanie należy się zgodzić z wypowiedzią kolegi powyżej. Leczenie należy konsultować z lekarzem specjalistą, który je zlecił i powinien dokończyć, a nie samemu rezygnować, a tym bardziej sugerować się opiniami osób na forum sportowym, gdzie odpisywać może Tobie 15 latek na przerwie między lekcjami.
Możesz ewentualnie wybrać się do działu doping, założyć w nim nowy temat i dokładnie wypełnić formularz ankiety działu. Nie sądzę jednak, żeby ktokolwiek wchodził w kompetencje lekarza.
https://www.sfd.pl/Doping-f14.html
Możesz ewentualnie wybrać się do działu doping, założyć w nim nowy temat i dokładnie wypełnić formularz ankiety działu. Nie sądzę jednak, żeby ktokolwiek wchodził w kompetencje lekarza.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
domer
Podobno dział Doping jest wygaszany, nie widać go na głównej stronie forum, nie można założyć nowego tematu i takie osoby jak autor pozostaną wkrótce bez żadnej pomocy ze strony doświadczonych użytkowników SFD. Wiem, że jeszcze... jeszcze... gdzieś tam przez link można wejść na DOPING, ale wprowadzone ograniczenia wskazują raczej na tendencję do likwidacji niż rozwoju. Szkoda... Prawie ćwierć wieku tradycji - co ciekawe są tam osoby, które pamiętają początki tego forum, a zatem ich doświadczenie jest bezcenne.
1
...
Napisał(a)
Temat ogarnięty z lekarzem prowadzącym. I z nim również była konsultowana decyzja o zejściu z terapii .
Polecane artykuły