Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TRT - Problem z libido

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 106

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 18
Siemka. Od ponad 2,5 roku jestem na trt. Historia dość długa. Po przypadkowej wizycie u endokrynologa, stwierdzono hipogonadyzm. Zaczałem od nebido, które przyniosło słabe wyniki. Potem lekarz zaproponował Omnadren 250 (1 strzał na 7 dni 250mg). Poczułem sie po tym świetnie. Jednak po 3 mies pojawiły się objawy jakby depresji i kompletny brak libido. Po wizycie okazało się że mam estriadol 3x ponad norme. Przepisał mi symex 1 tab co 5 dni, do tego 1/4 ampułki ovitrelle co 7 dni, 1/2 tab. dostinex co 2-3 tyg w celu kontrolowania prolaktyny. Po zbiciu estriadolu wszystko było świetnie. Przy ponownej wizycie zdecydował że przejde z omandrenu 250 na prolongatum z jelfy 100mg/7 dni. Po zmianie było gorzej, również pojawiały się problemy z libido. Po paru miesiącach wróciłem na omnadren i sie poprawiło, ale nie było co do libido powrotu jak przed zmianą środka. Cały czas pozotałe leki brałem jak trzeba. W październiku 2024 wyniki miałem: TEST: 844 ng/dl (5 dni po strzale), estro 16 pg/ml, prolka 5,7 ng/ml. Estro dość nisko i postanowiłem odstawić ten symex (reszta leków została) i naprawde odczułem poprawe libido i brak problemów ze wzwodem. Wczoraj wykonałem badania i wyszło Testosteron >1500 (jakieś 48h po strzale), prolka 19,1 i UWAGA estriadol 149. Nic nie czułem, żadnych efektów ubocznych. Wczoraj zapodałem symex i znowu mam wrażenie że mam problem z utrzymaniem erekcji dzisiaj. Co o tym sądzicie? W moim odczuciu symex bardzo źle wpływa na libido. Czy można zastosować jakiś zamiennik na zbijanie estrogenu? Oczywiście wszystkie środki, które w/w są z apteki (dla przypomnienia to jest trt)

Zmieniony przez - dominooz w dniu 4/16/2025 7:26:13 PM
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Witaj.
Żeby terapia była skuteczna musi być prowadzona w sposób stały. Skakanie z leku na lek będzie powodować właśnie, że układ hormonalny będzie rozchwiany i ciężko będzie Ci zapanować nad stałym poziomem hormonów a co za tym idzie i samopoczucie będzie sinusoida. Jeżeli jest dobrana stała dawka testosteronu, to na jej podstawie i wynikach estradiolu powinna być dobrana stała dawka pozostałych leków. Czyli dopasować z lekarzem dawkę symexu na tym poziomie, gdzie estradiol jest w normie i samopoczucie jest takie jak powinno na terapii, czyli jak młody bóg:)

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Nie wiem co to za lekarz kontroluje Twój stan zdrowia, ale tego typu działanie na ślepo jedyne do czego może doprowadzić to kolejne problemy zdrowotne, co sam zaobserwowałeś. Prowadzenie hormonalnej terapii zastępczej powinno odbywać się na podstawie regularnych badań wszystkich istotnych hormonów i w zależności od nich zmian reagowania w określony sposób. Niestety na NFZ nie ma tego typu leczenia. Dlatego większość osób po zastosowaniu leków pozostaje sama z problemem. Polecam prywatną klinikę i za ich pomocą dojście do zdrowia. Niestety nie jest to tanie.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciągle głodny - porady

Następny temat

Zaburzenia hormonalne - porady

Spalanie
Polecane artykuły