Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Suplementacja podczas strategicznego roztrenowania

temat działu:

Odżywki i suplementy

Ilość wyświetleń tematu: 144

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 239 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4005
Witam,czy podczas przerwy między cyklami treningowymi trwającej 14 dni,zrobić sobie przerwę od przyjmowania kreatyny,beta alaniny, cytruliny i argininy?Czy dać też odpocząć organizmowi od suplementacji witaminami i minerałami?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Siemka
co do witamin i mineralow zalezy to od diety i niedoborow. Sa to produkty, ktorych zadaniem jest uzupelnic posilki w brakujace elementy, jezeli dostarczasz ich odpowiednia ilosc to nie ma potrzeby ich stosowania. Jak w diecie nie zmeini sie nic szczegolnego i dalej beda niedobory witamin, mineralow, to rowniez stosujemy je w trakcie przerwy.

Co do pozostalych supli kreatyny nie trzeba przerywac w suplementacji, mozna stosowac ja stale. Co do reszty mozna zrobic sopbie przerwe, choc w przypadku beta-alaniny tez zalezne jest to od obecnego czasu jaki ja stosujesz i calu treningowego
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 239 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4005
Beta alaninę stosuję codziennie od 12 tygodni,tyle trwał mój pierwszy okres treningowy na masę,w dawce 6g na dzień.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 6 Wiek 42 lat Na forum 231 dni Przeczytanych tematów 46
TomQ-MAG
Siemka
co do witamin i mineralow zalezy to od diety i niedoborow. Sa to produkty, ktorych zadaniem jest uzupelnic posilki w brakujace elementy, jezeli dostarczasz ich odpowiednia ilosc to nie ma potrzeby ich stosowania. Jak w diecie nie zmeini sie nic szczegolnego i dalej beda niedobory witamin, mineralow, to rowniez stosujemy je w trakcie przerwy.

Co do pozostalych supli kreatyny nie trzeba przerywac w suplementacji, mozna stosowac ja stale. Co do reszty mozna zrobic sopbie przerwe, choc w przypadku beta-alaniny tez zalezne jest to od obecnego czasu jaki ja stosujesz i calu treningowego

Wniosek kreatyna musi lecieć cały czas, reszta zależy od portfela diety i portfela
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
tak, kreatyna kiedys byla stosowana glownie cyklicznie, obecnie jest to suplement na tyle szeroko dzialjacy i co wazne bez skutkuw ubocznych, ze mozna po prostu utrzymywac jej staly wysoki poziom w ciele, jak witaminy D3 :) co do reszty suplementacji, jak posluzymy sie wytycznymi tego co naprawde dziala, ma udowodnione naukowo dzialanie to jest to kreatyna, kofeina, sok z buraka (wodoroweglany) i beta-alanina, dalej wchodizmy juz w kolejne grupy, ktore niekoniecznie sa w sporcie przydatne, bo moga zostac wlasnie uzupelnione dieta
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464624
jak przerwe od kreatyny zrobisz to w 2 tygodnie i tak jej nie wypłukasz z organizmu, gdzieś było badanie i to są okolice miesiąca, ja jestem zwolennikiem robienia przerw od suplementów
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cannibal Inferno Apocalypse - opinie

Następny temat

Johimbina - warto stosować?

Spalanie
Polecane artykuły