Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
106
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
921
Pytanie do doswiadczonych i mających w tym praktykę koksów. Jak ma się rośnięcie na samych saa a na saa i peptydach/t3/4?
To taka różnica jak ćwiczenie na diecie/suplach a ćwiczenie na saa/diecie/suplach?
Teoria teorią, bo wiadomo że średnia waga startowa przypuśćmy na Olympii w ciągu 20 lat zmienila się z ~90kg na ~110kg. I dobrze wiemy że nie chodzi tu o super zmiany w tym czasie w diecie, treningu, suplach czy saa ale właśnie o zastosowanie insy/gh i T3. Jak jest z praktyką?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja jestem takie samego zdania co Łukasz tez w dni OFF od slinu nie jadłem zadnych ww prostych i owoców zmniejszałem ww i dawałem do kazdego posiłku tłuszcz, w dni na insulinie dawłaem tylko tran do paru posiłków ale to 5gr(patrząc ze wolowina ma wiecej tłuszczu niz kura/indyk to wychodzi podobnie)
tyle ze ja dbam bardzo o przewage Omegi 3 w diecie stad tran/olej lniany
z tymi 1iu na 5-6kg masy tez sie zgadzam idealnie pasuje to do mnie przy tej dawce najlepiej czułem slin
w którymś ze starych MD Łukasz fajnie opisał cały artykuł włąsnie o silnie, t3 i peptydach ghrp+cjc jak wszystko łączyć
Zmieniony przez - barano90 w dniu 2013-04-03 15:26:51
Szacuny
868
Napisanych postów
15040
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
262569
troche lepsza regeneracja na insie i tyle. Mozna zrobic lepsza nadkompensacje glikogenu np na ladowaniach. Z gh to nie wiem bo nie bilem nigdy. T4 biore juz na stałe, cos tam podkreca. T3 bardziej do okresowego stosowania
Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2013-03-30 17:32:33
Szacuny
1
Napisanych postów
106
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
921
Gibon, bez pierrdolenia. Spójrz na kulurystów z Polski np a usa. Dalej uwazasz, że "coś tam" jedynie daje? I że "FREAKI" dzisiejsze na scenie a PRO-si 20 lat temu nie różnią się?
Zmieniony przez - Sabzero w dniu 2013-03-30 17:34:21
Szacuny
868
Napisanych postów
15040
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
262569
Sabzero mowie na swoim przykladzie. Nadmuchalo mnie troche i tyle. Moze nie te dawki. Najlepiej czulem na ladowaniu jak najpierw przez caly tydzien jadlem 0 wegli i wyplukalem glikogen a potem nagle zaladowalem kilogram(14workow ryzu) w 24godziny. Myslalem ze mi skora popeka bo tak nabilo, a podczas stosowania na masie jakos szalu nie bylo i po kilku tygodniach juz wrazliwosc insulinowa siadla
nie wiem jak u prosow z ameryki
Zmieniony przez - PrzeGibon w dniu 2013-03-30 17:40:53
Szacuny
1
Napisanych postów
106
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
921
Powiem ci że trzeba miec ogromne pojecie o tym. Dlatego też założyłem ten temat. Niektórzy panicznie boją się slinu bez gh bo ich zaleje, inni na samym slinie robią ekstra mięso. Wszystko kwestia wiedzy i/lub prowadzenia. Takie samoistne próby to wiesz. Nie żebym cię wyśmiewał ale zastanów się trochę.
Hunter- wiadomo że biorą bo widac rożnice z roku na rok jakie dziki z młodych wilków się robią. Poza tym sam coś o tym wiem jeśli chodzi o Pro BB.
Zmieniony przez - Sabzero w dniu 2013-03-30 17:43:42