Mega słodkie i mega pyszne kokosanki
Kokosanki
Składniki:
- 140g białek jaja,
- 100g ksylitolu,
- szczypta soli,
- 200g wiórek kokosowych.
Przygotowanie:
Białka ubijamy z solą. Dodajemy ksylitolu i ubijamy dalej. Dodajemy wiórek i delikatnie mieszamy, aż składniki się połączą. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni Celsjusza, na blachę, wyłożoną papierem (można posmarować jakimś tłuszczem, żeby kokosanki lepiej schodziły już, gdy będą gotowe, inaczej trzeba nieco pomóc sobie nożem ) , na około 20 min, aż kokosanki się zarumienią i pałaszujemy !
Światło mega kiepskie, ale ...grunt, że kokosanki pyszne
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html