Witam. Mam 16 lat, wzrost- 177cm, waga- 58. Chciałbym poprostu przytyć na całym ciele. Stosuje wiele diet ( wiele z tego forum) ale jakoś efektów nie widze a co najdziwniejsze nie jem mało. Prosze was pomóżcie mi ponieważ chcialbym nabrac troche masy i budowy. Piszcie wszystko co mozna zrobić by być "większym". A i jeszcze jedno nie chce być jakimś kolesiem z nadwagą :) Chce poprostu przytyć tak z dobre 7 kg :). Z gory dzięki i licze na waszą pomoc. Pozdrawiam :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
rozpisz porządną dietkę, oblicz bilans i dowal dodatkowe 500kcal, nie ma kaktusa-musi pójść
...
Napisał(a)
"... i dowal dodatkowe 500kcal..." Czym konkretnie mam te 500kcal dowalić?
...
Napisał(a)
Węglowodanami
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno kiedy umrzesz...
...
Napisał(a)
a jak długo uzywasz tamtych "diet" ????
Nie rezygnuj ze swych marzeń.
...
Napisał(a)
węglami o wysokim ig, Jak chcesz masy np. ryż, makaron, kasza, ziemniaki ale nie zapomnij o białku najlepiej jakiegoś ptaka- kurak, indyk... a także o tłuszczu najlepiej tym roślinnym -oliwa z oliwek nasiona, orzechy etc... Jak obliczysz zapotrzebowanie i bedziesz trzymał sie diety to nie ma wała i musi iść w górę...
... Po trupach, Do celu
...
Napisał(a)
Jeśli mówicie ze jak będe się trzymał diety to pójdzie w gore to dobrze :) A jeszcze jedno mam hantle więc mam pytanko jak mam dlugo na nich cwiczyć, ile min, a może wcale... Licze na dobre rady :)
...
Napisał(a)
A i czy można stosowac do tego jakieś odzywki? Czy narazie tylko jeść i troche ćwiczyć :) Z góry dzięki za info. :)
...
Napisał(a)
Odżywka to tylko uzupełnienie diety...Więc staraj się układać dietę w ten sposób abyś pokrył całe zapotrzebowanie na białko produktami w szczególności gdy jesteś komplenie początkujący (bo wtedy na odżywki za wcześnie)
Nie machaj hantlami bez sensu podziel sobie np. na 4 serie po 12powtórzeń (ale to tylko przykładowe). Machanie cały czas hantlami jest bez sensu, bo zamiast bodować mięśnie poprostu je palisz:) Pzdr.
Nie machaj hantlami bez sensu podziel sobie np. na 4 serie po 12powtórzeń (ale to tylko przykładowe). Machanie cały czas hantlami jest bez sensu, bo zamiast bodować mięśnie poprostu je palisz:) Pzdr.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!