Witam, jestem nowa i na wstepie sie przedstawie - Magda jestem, milo mi :) Drogie dziewczyny szukam pomocy, wskazowek i poprawek mojej obecnej diety i treningu. 5 miesiecy temu moja waga wynosila 75 kg (w dniu porodu), dzis waze 56 kg. Jestem gruszka ze szczupla gora i obszerniejszym dolem. Zdaje sobie sprawe ze waga to nie koniecznie moj przyjaciel, bo tkanka tluszczowa wazy mniej niz miesniowa. Wspomne, co najwazniejsze, ze karmie piersia. Redukcja kcal jak i przycinanie skladnikow odzywczych nie wchodzi w gre. Ponizej dolacze wzor mojej michy jak i zdjecia calej sylwetki.
O mnie:
WAGA: 56 kg
WZROST: 168 cm
OBWÓD W BIUSCIE: 87 cm
OBWOD POD BIUSTEM: 75 cm
OBWOD TALII: 67 cm
OBWOD BIODER: 84 cm
OBWOD UDA W NAJSZERSZYM MIEJSCU: 51 cm
OBWOD LYDKI: 32 cm
W KTORYM MIEJSCU NAJSZYBCIEJ TYJESZ: uda, kolana, posladki
W KTORYM MIEJSCU NAJSZYBCIEJ CHUDNIESZ: brzuch, rece, ramiona, twarz
UPRAWIANY SPORT LUB INNE FORMY AKTYWNOSCI: zajecia domowe, opieka nad dzieckiem, umiarkowany wysilek fizyczny i trening silowy 4 razy w tygodniu /po 1 h kazdy.
CO LUBISZ JESC NA SNIADANIE: platki owsiane, nalesniki z maki orkiszowej lub pelnoziarnistej
CO LUBISZ JESC NA OBIAD: pieczone palki z kurczaka, pieczona ryba, pieczona piers z kurczaka
CO JAKO PRZEKASKE: owoce tj. jagody, maliny, kiwi, pomarancze, mandarynki, jablka i migdaly
CO JAKO DESERY: batoniki dla raw vegans (zawieraja zmielone orzechy, nieslodzone soki owocowe, nie sa obrabiane termicznie)
OGRANICZENIA ZYWIENIOWE: brak
STAN ZDROWIA: nie miesiaczkuje (karmie piersia), nie biore tabletek hormonalnych, stan zdrowia dobry
PREFEROWANE FORMY AKTYWNOSCI FIZYCZNEJ: 5 h tygodniowo treningu silowego, bieg 2 razy w tygodniu / po 30 min kazdy
SUPLEMENTY: zelazo, wapno, multiwitaminy
Cwicze od 3 miesiecy. Trenuje w godzinach wieczornych pomiedzy 19:30, a 20:00 do godziny 20:30 - 21:00 ( w zaleznosci kiedy moje dziecko zasnie i jestem juz wolna). W chwili obecnej trenuje 4 razy tygodniowo : poniedzialek, sroda, piatek, sobota.
Obecny trening: kazde cwiczenie wykonuje w 10 seriach po 15 powtorzen
1. Siedze na krzesle i prostuje nogi
2. Przysiady (tak jakbym chciala usiasc na krzesle)
3. Siedze na krzesle ze zgietymi nogami u gory zlaczajac i rozlaczajac kolana
4. Wkladam poduszke miedzy nogi i uciskam
5. Przysiady z dwiema 2kg hantelkami
6. Brzuchem klade sie na krzesle z wyprostowanymi w powietrzu nogami i przyciagam kostki do posladkow
7. pol brzuszki
8. nozyce poziome
9. nozyce pionowe
10. rozpietki
11. uginanie ramion z hantelkami 2 kg naprzemiennie
15 sekund przerwy pomiedzy seriami, 40 sekund przerwy pomiedzy cwiczeniami.
Zdaje sobie sprawe, ze moj trening jest do tzw. dup* :D
Chce ulozyc nowy plan treningowy, ale mam z tym problem, gdyz nie znam odpowiedzi na pewne pytania.
Przede wszystkim chcialabym zbudowac gore, wyrzezbic brzuch i zredukowac dol, ogolnie mowiac poprawic wyglad sylwetki. Moim najgorszym kompleksem sa zbyt pelne uda i tluste (doslownie) kolana ?!
Chce trenowac 5 razy w tygodniu, po 1 h kazdy trening - silowy, i 2 razy w tygodniu biegac po 30 minut.
Teraz przy planowaniu treningu:
1. Na co zwrocic najwieksza uwage?
2. Wykonywac trening wszystkich miesni czy dzielic na trening poszczegolnych grup miesniowych?
3. Wykonywac wieksza ilosc serii i mniejsza powtorzen, czy moze wieksza ilosc powtorzen, a mniejsza ilosc serii?
4. Jaki czas odpoczynku pomiedzy seriami i cwiczeniami?
5. Jakie cwiczenia na wyszczuplenie kolan?
6. Czy i co zmienic w swojej obecnej diecie? (przypominam ze karmie piersia)
Moj obecny jadlospis (przyklad 1 dnia)
1 posilek: 2 kromki chleba pumpernikiel delikatnie posmarowanych maslem, 1 plaster sera emmentaler, 2 plastry szynki sopockiej, 80 g rzodkiewek, 80 g jagod, 5 g migdalow, 100 ml soku bez cukru rozcienczonego z woda 1/1
2 posilek: owsianka na mleku poltlustym, 80 g malin, 10 g migdalow, kubek zielonej herbaty
3 posilek: 3 pieczone palki z kurczaka, salatka z salaty, pomidora, ogorka z dodatkiem swiezych ziol i 1 lyzeczka oleju z pestek winogron, 100 g brazowego ryzu, 5 g migdalow
4 posilek: 1 kromka chleba pumpernikiel z odrobina masla i 2 plastrami szynki sopockiej, 1 pomidor, 80 g rzodkiewek, 10 g migdalow, 1 kiwi, 100 ml soku bez cukru rozcienczonego z woda 1/1
5 posilek: 100 g pieczonej piersi z kurczaka, 80 g salaty, pomidor z 1 lyzeczka oleju z pestek winogron, 10 g migdalow, kubek zielonej herbaty
6 posilek: 1 serek wiejski, 1 lyzeczka oleju z pestek winogron, 80 g rzodkiewek, 5 g migdalow.
2,5 l wody w ciagu dnia.
Sprzet jaki na chwile obecna posiadam to: skakanka, hula-hop, mata do cwiczen, para hantelek 2 kg, para hantelek 5 kg.
Pozdrawiam, Maggie

O mnie:
WAGA: 56 kg
WZROST: 168 cm
OBWÓD W BIUSCIE: 87 cm
OBWOD POD BIUSTEM: 75 cm
OBWOD TALII: 67 cm
OBWOD BIODER: 84 cm
OBWOD UDA W NAJSZERSZYM MIEJSCU: 51 cm
OBWOD LYDKI: 32 cm
W KTORYM MIEJSCU NAJSZYBCIEJ TYJESZ: uda, kolana, posladki
W KTORYM MIEJSCU NAJSZYBCIEJ CHUDNIESZ: brzuch, rece, ramiona, twarz
UPRAWIANY SPORT LUB INNE FORMY AKTYWNOSCI: zajecia domowe, opieka nad dzieckiem, umiarkowany wysilek fizyczny i trening silowy 4 razy w tygodniu /po 1 h kazdy.
CO LUBISZ JESC NA SNIADANIE: platki owsiane, nalesniki z maki orkiszowej lub pelnoziarnistej
CO LUBISZ JESC NA OBIAD: pieczone palki z kurczaka, pieczona ryba, pieczona piers z kurczaka
CO JAKO PRZEKASKE: owoce tj. jagody, maliny, kiwi, pomarancze, mandarynki, jablka i migdaly
CO JAKO DESERY: batoniki dla raw vegans (zawieraja zmielone orzechy, nieslodzone soki owocowe, nie sa obrabiane termicznie)
OGRANICZENIA ZYWIENIOWE: brak
STAN ZDROWIA: nie miesiaczkuje (karmie piersia), nie biore tabletek hormonalnych, stan zdrowia dobry
PREFEROWANE FORMY AKTYWNOSCI FIZYCZNEJ: 5 h tygodniowo treningu silowego, bieg 2 razy w tygodniu / po 30 min kazdy
SUPLEMENTY: zelazo, wapno, multiwitaminy
Cwicze od 3 miesiecy. Trenuje w godzinach wieczornych pomiedzy 19:30, a 20:00 do godziny 20:30 - 21:00 ( w zaleznosci kiedy moje dziecko zasnie i jestem juz wolna). W chwili obecnej trenuje 4 razy tygodniowo : poniedzialek, sroda, piatek, sobota.
Obecny trening: kazde cwiczenie wykonuje w 10 seriach po 15 powtorzen
1. Siedze na krzesle i prostuje nogi
2. Przysiady (tak jakbym chciala usiasc na krzesle)
3. Siedze na krzesle ze zgietymi nogami u gory zlaczajac i rozlaczajac kolana
4. Wkladam poduszke miedzy nogi i uciskam
5. Przysiady z dwiema 2kg hantelkami
6. Brzuchem klade sie na krzesle z wyprostowanymi w powietrzu nogami i przyciagam kostki do posladkow
7. pol brzuszki
8. nozyce poziome
9. nozyce pionowe
10. rozpietki
11. uginanie ramion z hantelkami 2 kg naprzemiennie
15 sekund przerwy pomiedzy seriami, 40 sekund przerwy pomiedzy cwiczeniami.
Zdaje sobie sprawe, ze moj trening jest do tzw. dup* :D
Chce ulozyc nowy plan treningowy, ale mam z tym problem, gdyz nie znam odpowiedzi na pewne pytania.
Przede wszystkim chcialabym zbudowac gore, wyrzezbic brzuch i zredukowac dol, ogolnie mowiac poprawic wyglad sylwetki. Moim najgorszym kompleksem sa zbyt pelne uda i tluste (doslownie) kolana ?!
Chce trenowac 5 razy w tygodniu, po 1 h kazdy trening - silowy, i 2 razy w tygodniu biegac po 30 minut.
Teraz przy planowaniu treningu:
1. Na co zwrocic najwieksza uwage?
2. Wykonywac trening wszystkich miesni czy dzielic na trening poszczegolnych grup miesniowych?
3. Wykonywac wieksza ilosc serii i mniejsza powtorzen, czy moze wieksza ilosc powtorzen, a mniejsza ilosc serii?
4. Jaki czas odpoczynku pomiedzy seriami i cwiczeniami?
5. Jakie cwiczenia na wyszczuplenie kolan?
6. Czy i co zmienic w swojej obecnej diecie? (przypominam ze karmie piersia)
Moj obecny jadlospis (przyklad 1 dnia)
1 posilek: 2 kromki chleba pumpernikiel delikatnie posmarowanych maslem, 1 plaster sera emmentaler, 2 plastry szynki sopockiej, 80 g rzodkiewek, 80 g jagod, 5 g migdalow, 100 ml soku bez cukru rozcienczonego z woda 1/1
2 posilek: owsianka na mleku poltlustym, 80 g malin, 10 g migdalow, kubek zielonej herbaty
3 posilek: 3 pieczone palki z kurczaka, salatka z salaty, pomidora, ogorka z dodatkiem swiezych ziol i 1 lyzeczka oleju z pestek winogron, 100 g brazowego ryzu, 5 g migdalow
4 posilek: 1 kromka chleba pumpernikiel z odrobina masla i 2 plastrami szynki sopockiej, 1 pomidor, 80 g rzodkiewek, 10 g migdalow, 1 kiwi, 100 ml soku bez cukru rozcienczonego z woda 1/1
5 posilek: 100 g pieczonej piersi z kurczaka, 80 g salaty, pomidor z 1 lyzeczka oleju z pestek winogron, 10 g migdalow, kubek zielonej herbaty
6 posilek: 1 serek wiejski, 1 lyzeczka oleju z pestek winogron, 80 g rzodkiewek, 5 g migdalow.
2,5 l wody w ciagu dnia.
Sprzet jaki na chwile obecna posiadam to: skakanka, hula-hop, mata do cwiczen, para hantelek 2 kg, para hantelek 5 kg.
Pozdrawiam, Maggie