****DANE PODSTAWOWE***************************************
NICK: lady_million
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 8 tygodni
****PARAMTERY OBWODÓW*************************************
WAGA CIAŁA: 52kg
WZROST: 169cm
OBWÓD RAMIENIA: 23cm
OBWÓD ŁYDKI: 31cm
OBWÓD UDA: 52cm
OBWÓD BIODER: 89cm
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 73cm
OBWÓD TALII: 63cm
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 80cm
****CEL*************************************************
CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ PO PRZEZ DIETĘ I TRENING?
Sylwetka fitness. W przyszłości może start w zawodach bikini fitness.
****STAN ZDROWIA*****************************************
CHOROBY PRZEWLEKŁE: brak
PRZEBYTE KONTUZJE: brak
WADY POSTAWY: stwierdzona skolioza, a z własnych obserwacji kifoza i lordoza (plecy okrągło-wklęsłe)
ALERGIE: brak
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: brak
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? nie
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? nie
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA? nie
****PYTANIA DODATKOWE**********************************
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: tak
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO) nie
****DIETA*************************************************
JAK WYGLĄDA TWOJE ODŻYWIANIE OBECNIE - dołączone zrzuty
CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ? chudnę
****SPRZĘT**********************************************
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: TAK
****TRENING**********************************
JAK WYGLĄDA TWÓJ OBECNY TRENING
1 dzień
KLATKA
* maszyna butterfly 4 x 15 (15kg w każdej serii)
* wyciskanie sztangielek na ławce z oparciem lekko uniesionym ku górze (kat około 45 stopni) 4 x 14 (1 seria po 3kg, 2 seria po 4kg, 3 i 4 seria po 5kg)
* rozpiętki sztangielkami w leżeniu na fitballu 4 x 12-14 (po 2kg przez wszystkie serie)
BARKI
*wznosy ramion ze sztangielkami przodem stojąc 4 x 15 powtórzeń (na każdą rękę) (1 seria 3kg, reszta serii po 2kg)
*wznosy hantli do boków w opadzie tułowia 4 x 12-14 (seria łączona) (po 2kg przez wszystkie serie)
* przyciąganie sztangi przodem 4 x 14 (po obu stronach sztangi po 3,75kg przez wszystkie serie)
* wyciskanie hantli stojąc 4 x 15 (1 seria 2kg, reszta po 1kg))
TRICEPS
* francuskie wyciskanie sztangi lub gryfu w leżeniu na ławce 5 x 15 (wszystkie serie po 1,25kg po obu stronach sztangi)
* ściąganie drążka/linki wyciągu górnego stojąc 5 x 15 (1 seria 12kg, reszta po 9kg)
BRZUCH
- spięcia na fitballu, odc. lędźwiowy kręgosłupa przylega do piłki 4 x 20 powtórzeń
- spięcia brzucha na macie z nogami uniesionymi do góry (zasada z odc. lędźwiowym taka sama) 4x20 powtórzeń
- unoszenie nóg do świecy na ławce pochyłej (nogami do dołu) 4 x 20
Po treningu siłowym rowerek/bieżnia/orbitrek przez 30min
2 dzień
NOGI I POŚLADKI
* wchodzenie na skrzynię ze sztangielkami 4 x 20 (na jedna nogę) (1 seria po 4kg, 2 seria po 5kg, 3 seria po 6kg, 4 seria po 7kg)
* wykroki chodzone ze sztangą trzymaną na karku 4 x 15 (na jedna nogę) (w każdej serii po 2,5kg po obu stronach sztangi)
* wznosy bioder w oparciu (na łopatkach) o ławkę, ze sztangą trzymana na ciele 4 x 20 (po 9kg po obu stronach sztangi w każdej serii)
* uginanie nóg na maszynie leżąc 4 x 12 (1 seria 30kg, 2 seria 35kg, 3 seria 40kg, 4 seria 45kg)
BRZUCH
- spięcia na fitballu, odc. lędźwiowy kręgosłupa przylega do piłki 4 x 20 powtórzeń
- spięcia brzucha na macie z nogami uniesionymi do góry (zasada z odc. lędźwiowym taka sama) 4x20 powtórzeń
- unoszenie nóg do świecy na ławce pochyłej (nogami do dołu) 4 x 20
Po treningu siłowym rowerek/bieżnia/orbitrek przez 40min
3 dzień
PLECY
* wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia podchwytem 4 x 12 (w każdej serii po 7kg po obu stronach sztangi)
* wiosłowanie hantelkami w leżeniu na ławce (na brzuchu) 4 x 15 (1 seria 4kg, 2 seria 5kg, 3 seria 6kg, 4 seria 7kg)
* przyciąganie drążka wyciągu poziomego, podchwytem pod pępek 4 x 10 (1 seria 18kg, reszta serii po 23kg)
* uginanie tułowia na ławce rzymskiej 3 x 15 (1 seria bez obciążenia, 2 seria 2,5kg, 3 seria 5kg, 4 seria 10kg)
BICEPS
- uginanie rąk ze sztangą , stojąc 4 x 15 (wszystkie serie po 2,5kg po obu stronach sztangi)
- uginanie rąk naprzemiennie w uchwycie młotkowym z hantelkami 3 x 15 (przez wszystkie serie po 4kg)
BRZUCH
- przyciąganie nóg do klatki piersiowej w zwisie 4 x po 20 powtórzeń
- nożyce poziome na macie 1 min x 5 z przerwami po 30 sekund
- spięcia brzucha na fitballu 4 x 30
Po treningu siłowym rowerek/bieżnia/orbitrek przez 40min
Treningi robię 4 razy w tygodniu. Kiedy skończę dzień 3, zaczynam od początku.
ZDJĘCIA SYLWETKI
https://s28.postimg.org/gmg8bebod/bok.jpg
https://s23.postimg.org/cdhaan58r/przod.jpg
https://s28.postimg.org/3ulxgwyz1/tyl.jpg
Dieta jak i trening rozpisane są przez trenera personalnego. Wątpliwości mam dlatego, że stale chodzę głodna. Rozumiem, że to redukcja, ale zastanawia mnie ciągłe uczucie głodu. Przed, w trakcie jedzenia, zaraz po, ciągle odczuwam głód. Tak samo jest z burczeniem w brzuchu. Ciągle, nieważne czy przed chwilą zjadłam czy nie. Po 5 tygodniach diety czuję, że zaczyna być mi słabo na siłowni czy przy innym większym wysiłku fizycznym. A efekty? Jakieś tam są, ale chyba nie tego oczekiwałam po 8 tygodniach katowania się dietą i treningami, które trwają po 2h-3h (to też mnie zastanawia, ponieważ wiele osób uważa, że to zbyt długo). Może chcę efektów za szybko i za dużo wymagam, sprowadźcie mnie na ziemię :)
Większość pewnie się zastanawia czemu nie napiszę do trenera, przecież za to płacę. Miałam się odezwać po 8 tygodniach i zrobię to na dniach, ale chciałam też zobaczyć opinie innych osób. A nie zrobiłam tego wcześniej, ponieważ jestem bardzo upartą i zawziętą osobą i ciągle sobie tłumaczyłam, że może mój organizm w końcu się przyzwyczai. Ale tego nie zrobił, więc stąd też post. Pomóżcie, bo zaczynam tracić motywację, a przez głód od 6 tygodni codziennie mam myśli o rzuceniu tego wszystkiego :(