Witam mam problem z tłuszczem. W listopadzie zbudowałem ładną masę mięśniową, brałem gainera i próbowałem jeść jedzenie zbliżone do takiego które się je podczas diety. Przed świętami skończyłem suplementacje lecz dalej odżywiałem się tak samo. Po sylwku kiedy wpadłem na siłownie nie mogłem ruszyć takimi samymi ciężarami jak przed Świętami. W tej chwili powracam do starych ciężarów lecz zaczynam tyć. Od domowników słyszę różne komentarze np. robisz się okrągły na twarzy. Na tej twarzy nic nie zauważyłem lecz widzę zmiany na brzuchu i klatce. Jak zaczynałem trenować to byłem przy sobie i zbijałem tą masę lecz teraz można powiedzieć że wracam do dawnej sylwetki. Ręce (biceps, triceps) mam takie same lecz obawiam się o klatkę i brzuch. Trenuje na siłowni rok ale nie trenowałem mięśni brzucha. Jednak teraz to się zmieniło i codziennie robię brzuszki ale nie wiem czy to pomorze. Zastanawiałem się nad bieganiem lecz ćwiczę na masę więc nie powinno się biegać. Jem cały czas tak jak podczas suplementacji. Jeszcze jedno, jak nie chodziłem na siłownie to zawsze tyłem w zimę ale myślałem że to się zmieni jak będę chodził na siłownie. Myślicie że jak zrobi się cieplej to obniży mi się poziom tłuszczu?
Proszę o szybką pomoc!!!
Waga: 76
Wzrost: 173
Cel treningowy: Masa
Staż treningowy na słowni: Rok
Uprawiane inne sporty: Brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Sztanga/sztangielki
Dieta: Brak
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak
Proszę o szybką pomoc!!!
Waga: 76
Wzrost: 173
Cel treningowy: Masa
Staż treningowy na słowni: Rok
Uprawiane inne sporty: Brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Sztanga/sztangielki
Dieta: Brak
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak