Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
564
Siema!
Od jakiegos czasu mam problem z plecami,a dokladniej z prostownikiem.
Ból wystepuje praktycznie cały czas,przy treningu pleców jest o wiele mocniejszy i utrzymuje sie przez kilka dni.
Jakies podejrzanie co to moze byc?
Dodam ze techniki pilnuje w kazdym cwiczeniu.
Z problemow z kregoslupem jedyne co mam to delikatna asymetrie(?).
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
FranioCenter
Nie będę zakładać nowego tematu, może ktoś pomoże.
Mam problem z dolną częścią pleców. Gdy robie coś podczas stania na przykład w kuchni (coś czytałem żeby przekładać ciężar na pośladki) i jakiś czas temu kupiłem roller. Trochę porollowałem ale widocznie gorzej na plecy wpłynęło. Od pewnego czasu ból nie ustaje. U lekarza rodzinnego dużo się nie dowiem.
albo coś podrażniłeś podczas rollowania albo ściągnąłeś kompensacje którą organizm co wytworzył, jak problem się utrzymuje powinieneś jak kolega wybrać się do specjalisty na wizytę
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
564
Lekarz powiedzial asymetria,dowiedzialem sie o tym przy okazji bilansu.Dowiedziałem sie tez ze powinienem robic próby watrobowe po kreatynie wiec mozna to pominąć haha :D
Po prostu lewa część ciala lepiej sie rozwija niz prawa i to akurat jest zauwazalne ale nie az tak znaczace.
Dodam ze problemy takie mam od dluzszego czasu i po dlugiej przerwie wrocilem do treningow teraz.
Pospinalo by sie wszystko aż tak w około2 tygodnie?
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Ile lat , gdzie są dokładnie zlokalizowane dolegliwości i jaki mają charakter (ból tępy , piekący, promieniujący) konkretny punkt czy na danym obszarze, co go nasila , od kiedy występuje i jak byt początek dolegliwości dolegliwości(np. uraz przy ćwiczeniu itp)?
Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
Większość osób ma asymetryczną sylwetkę, np jeden biceps większy od drugiego bo np prawa ręka jest wiodącą i jest silniejsza, ale też winą moze być jakieś skrzywienie kręgosłupa.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
564
Lat 19,tępy ból.Wystepuje na samym dole pleców,nie rozprzezenia sie dalej.Najbardziej boli podczas schylania sie ale czuc to caly czas,nawet jak chodze czy przekrecam sie w łóżku.
Najbardziej go czuc podczas treningu plecow przy martwym i wioslowaniu.
Bylem z tym kiedys u lekarza i wykluczone sa urazy kręgosłupa
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
W takim razie należałoby udać się na terapię do fizjoterapeuty bądź osteopaty. Jak chcesz daj znać skąd jesteś może będę mógł polecić kogoś sprawdzonego
Szacuny
1
Napisanych postów
191
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2850
Nie będę zakładać nowego tematu, może ktoś pomoże.
Mam problem z dolną częścią pleców. Gdy robie coś podczas stania na przykład w kuchni (coś czytałem żeby przekładać ciężar na pośladki) i jakiś czas temu kupiłem roller. Trochę porollowałem ale widocznie gorzej na plecy wpłynęło. Od pewnego czasu ból nie ustaje. U lekarza rodzinnego dużo się nie dowiem.