Szacuny
1112
Napisanych postów
19836
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
162922
Witam
Ost. od moze połowy wakacji a moze i dluzej(nie wiem poniewaz wczesniej nie mierzyłem) mam podwyzszone cisnienie na ok. 143:68 puls77...i ciagle mierzac mam podobne...rodzice wysylaja mnie do lekarza ale slyszalem ze wtedy lekarz przepisze jakies tab. od nadcisnienia ktore bede musial brac cale zycie ...dobrze mowie?
Soli itd. duzo w diecie nie mam...magnez wcinam-aspargin pare razy dziennie...widocznie to cos bardziej powaznego...saa nigdy nie bralem...
Aha juz na bilansie jakies pol roku temu tez mial podwyzszone ale pielegniarka uznala ze to z nerwow...a ja teraz sie boje troche bo ost. podobno ktso dostal wylewu w wieku 22 lat...i mial takie jak ja problemy a je lekcewazyl..tez cwiczyl na silowni...a ja mam dopiero 18 lat:(
Z gory dzieki za pomoc...
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
po pierwsze : waga,wzrost
po drugie : zacznij regularnie mierzyc , podczas nie gadaj nei wierc sie , i nie denerwoj ! aa i nie biegaj przed pomiarem
- co do tabletek to nei martw sie (a pamietaj - ze nawet jak cos trzeba brac to trzeba - ale na pewno nei w twoim przypadku)
nadcisnienie moze byc indukowane przez wiele czynnikow
klopot z nerkami , wady serca , RAA i kilka innych !
18 - lat to jeszcze stosunkowo mlody wiek i cisnienie moze byc czesciowo przez to podwyzszone - stabilizacja organizmu !
co do pocenia - ciepło było !!
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
1112
Napisanych postów
19836
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
162922
Boofi juz problem rozwiazany...to od szlugow...ost. dla testu zapalilem i jakis czas po tym mierzylem bylo wysoki ok 144 na....(nie pamietam juz:) a bez szlugow caly dzien mialem prawie ze idealne...ale dzieki za pomoc i sog
Szacuny
42
Napisanych postów
4225
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
23583
Ja rzucilem, mi tez fajki wyraznie podnosily cisnienie. Raz dla glupoty chlopaki poczetowali mnie buchem ziolka i na drugi dzien mialem cisnienie 150\100
Pozdrawiam.
Doradca w najbardziej hardcorowym dziale - Doping ******************************************