Na treningu Judo rozwaliłem sobie kolano. Na rozgrzewce upadłem na nie i trochę nim przejechałem po macie. Myślałem że to zwykłe stłuczenie. Ale od wczoraj przy próbie klęknięcia na to kolano, a czasami nawet zgięcia nogi czuję ostry ból w środku stawu. Poza tym skóra na kolanie zrobiła się jakby nieczuła na dotyk. Jak położę rękę na kolanie to nie boli, jak położę rękę i nacisnę ją na kolano to boli trochę, a jak nacisnę i próbuje poruszać ręką to boli jak cholera i pojawia się ostry ból. Czy możliwe jest żeby ukruszył mi się kawałek kości w kolanie? Do lekarza będę mógł pójść najwcześniej w środę, co przez ten czas powinienem robić, jakieś maści, okłady?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
bardziej możliwe jest, że naderewałeś sobie kawałek ścięgna z okolicy kolana (albo torebki stawowej)
lub ewentualnie łąkotka... na trzecim miejscu stawiałbym kość
zdecydowanie musisz iść do ortopedy, żeby zrobić zdjęcie RTG i byłoby dobrze, żebyś to zrobił wcześniej niż w środę
możesz ewentualnie udać się na pogotowie, najwyżej Ci nawrzucają, że na pogotowie przychodzi się zaraz po urazie i Cię wyrzucą, ale raczej powinni Cię przyjąć
na chwilę obecną, jedyną sensowną rzeczą, jaką możesz zrobić, to opatrunek elastyczny z unieruchomieniem nogi, ewentualnie jakieś maści przeciwzapalne, ale to są wszystko półśrodki, musi to kolano zobaczyć specjalista, a im szybciej, tym lepiej
pozdrawiam
Maciej Kamiński
http://www.Muscle.pl - 100% mięśni !!!
lub ewentualnie łąkotka... na trzecim miejscu stawiałbym kość
zdecydowanie musisz iść do ortopedy, żeby zrobić zdjęcie RTG i byłoby dobrze, żebyś to zrobił wcześniej niż w środę
możesz ewentualnie udać się na pogotowie, najwyżej Ci nawrzucają, że na pogotowie przychodzi się zaraz po urazie i Cię wyrzucą, ale raczej powinni Cię przyjąć
na chwilę obecną, jedyną sensowną rzeczą, jaką możesz zrobić, to opatrunek elastyczny z unieruchomieniem nogi, ewentualnie jakieś maści przeciwzapalne, ale to są wszystko półśrodki, musi to kolano zobaczyć specjalista, a im szybciej, tym lepiej
pozdrawiam
Maciej Kamiński
http://www.Muscle.pl - 100% mięśni !!!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!