when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
jaja+banan+twarog+maka - dla mnie to baza omleta. reszta to dodatki w zaleznosci jakie makro chce uzyskac, jak wiorki kokosowe, siemie lniane i takie tam. wychodzi pyszny i soczysty
...
Napisał(a)
Moze ktos zdradzi jakis protip jak dobrze zrobić omlet na indukcji? Bo najwidoczniej płyta indukcyjna nie służy mi tak dobrze jak zwykła gazowka.. :/
...
Napisał(a)
drekke123Nie, mam żurawine, nie przepadam za rodzynkami :p
No szczerze to nie był zły ^^ jadłem gorsze rzeczy xD
A akurat kiwi lubię :D a banany? W sumie lepiej żebym zjadł za dużo wegli z owoców niz z jakiś ciastek, co?
Żurawinę wyrzuć, bardzo często jest dosładzana, bo świeża sama w sobie jest bardzo kwaśna. W to miejsce wrzuć banana, albo jagodowe jak Ci węgli brakuje,bo mają ich dużo mniej jak banany, a wg mnie są równie smaczne i super pasują jako dodatek do czegokolwiek na słodko. Jeżeli słabo stoisz z kasą to rozejrzyj się za mrożonymi porzeczkami, ostatnio widziałem pół kg za niecałe 3zł. Robiłem też kilka razy z startym jabłkiem w środku i też jest spoko. Pół średniego jabłka na dwa jaja. Warto też raz na jakiś czas zrobić na wytrawnie, żeby te słodkie się nie przejadły.
Ty jesteś na masie czy na redukcji?
Odnośnie indukcji to nie pomogę, bo gazu używam. Może zacznij od najniższej mocy i pokrywki?
...
Napisał(a)
Mnie się słodkie przez 4-5 lat nie przejadły, śniadania zazwyczaj na słodziaka, zazwyczaj to babki, omlety, czy naleśniki
A co do omleta - rzeczywiście borówki, truskawki, czy maliny pasują super. Nadają fajnego smaku, a teraz w Biedronce fajne ceny za mrożonki są, jakość bardzo dobra.
A co do omleta - rzeczywiście borówki, truskawki, czy maliny pasują super. Nadają fajnego smaku, a teraz w Biedronce fajne ceny za mrożonki są, jakość bardzo dobra.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Eldier
Żurawinę wyrzuć, bardzo często jest dosładzana, bo świeża sama w sobie jest bardzo kwaśna.
Żurawiny miałem dosłownie 10g.. Tak jak mówie, staram się trzymać planu który mam wykupiony na potreningu..
Eldier
Jeżeli słabo stoisz z kasą to rozejrzyj się za mrożonymi porzeczkami, ostatnio widziałem pół kg za niecałe 3zł.
Spoko, z mrożonek też czasami korzystam, ze wzgledu na prace, czesto robie zakupy w kauflandzie, bo bedac w pracy mam go pod nosem.Do biedry wpadam jak mam wolne, ale czesciej jakos po drodze mi do kaufa :D
Eldier
Warto też raz na jakiś czas zrobić na wytrawnie, żeby te słodkie się nie przejadły.
W planie i tak dużo tych omletów nie ma, więc to własnie bardziej ten omlet na słodko jest urozmaiceniem niżeli bym miał sobie omlety urozmaicać omletami :P
EldierTy jesteś na masie czy na redukcji?
Redukuje..
Eldier
Odnośnie indukcji to nie pomogę, bo gazu używam. Może zacznij od najniższej mocy i pokrywki?
Nie, już znalazłem przyczyne, na 95% to uszkodzona ( stosunkowo szybko.. ) powłoka w patelni, chyba serio czas zainwestować w jakąś porzadniejszą, wątpie, żę to wina indukcji, skoro u dziewczyny na gazie i jej ( co prawda juz przetyranych ) patelniach omlecik ( jak widać wyżej ) wychodzi ładny, ładnie dosmażony, a wczoraj ( bo akurat bylem u siebie i mi wyszedl omlet ) smażyłem znowu na indukcji, na 3 stopniu nic sie nie dzialo, smazylem wiec na 4.. Co się z nim stało ,widać poniżej :D
...
Napisał(a)
Faktycznie słabo to wygląda... Może za grubego robisz tego omleta? Smarujesz jakimś tłuszczem patelnie? Może pożycz od dziewczyny patelnie i zobacz czy będzie śmigać u Ciebie? Tak wgl z owoców wolę zrobić sobie polewę niż dodawać do ciasta.
Właśnie dzisiaj jadłem truskawy w z kauflanda, jakościowo wg mnie gorsze jak z Biedronki, cenowo nie pamiętam. Ale jak masz po drodze to super, ja czasem jadę tam specjalnie, bo wg mnie mają najlepsze mięso, ale to już zależy od lokalnych dostawców.
Plan, planem, ale życie życiem :D Ja omleta w tygodniu jadam codziennie, głównie na słodko - szybko się robi, makro można ustalić bardzo dobrze i dodatkowo jak smakuje
Zmieniony przez - Eldier w dniu 2018-03-04 22:02:57
Właśnie dzisiaj jadłem truskawy w z kauflanda, jakościowo wg mnie gorsze jak z Biedronki, cenowo nie pamiętam. Ale jak masz po drodze to super, ja czasem jadę tam specjalnie, bo wg mnie mają najlepsze mięso, ale to już zależy od lokalnych dostawców.
Plan, planem, ale życie życiem :D Ja omleta w tygodniu jadam codziennie, głównie na słodko - szybko się robi, makro można ustalić bardzo dobrze i dodatkowo jak smakuje
Zmieniony przez - Eldier w dniu 2018-03-04 22:02:57
...
Napisał(a)
Ile dajesz suchych produktów, a ile mokrych?
To efekt zazwyczaj tego, że jaj jest dużo, a mąki / płatków - mało.
To efekt zazwyczaj tego, że jaj jest dużo, a mąki / płatków - mało.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Ogólnie, u dziewczyny omlet robie na bodajze 18cm patelni albo nawet 16, a ilosc ta sama, wiec wychodzi gruby ale wychodzi, moja patelnia ma 20 cm, wiec omlet wychodzi cieńszy jak widać mimo to i tak bardziej sie przypala i rozwala niżeli jest w kupie.. Ale zaraz 10, wiec kupie jakąś 18 cm nową patelnie i sie okaże :P
...
Napisał(a)
na indukcji dużo szybciej mi się rozgrzewa ta patelnia ( ale nawet długo dłużej rozgrzewam niż na gazówce.. ) mam tefala, 24 centymetry, wiec duża, ale spróbuje dziś na niej omlet zrobić ;)
Poprzedni temat
Serniczki proteinowe
Następny temat
Pierś z kurczaka z czarną soczewicą
Polecane artykuły