Witam. Jak sam temat wskazuję mam problem z przyjmowaniem gainera, ponieważ pojawiają się po nim na mojej skórze zmiany. Zawsze brałem gainera do szkoły, a drugą porcje przyjmowałem około 20 min po treningu, i 40 min później zjadałem posiłek potreningowy. Przechodząc do sedna sprawy, po treningu można w naturalny sposób zastąpić gainera, czy sam porządny posiłek około godziny po trningu wystarczy ? Przepraszam z góry jeśli moje pytanie jest czystą głupotą i owocem nie wiedzy, ale cóż wole zapytać niż popełniać błędy. Pozdrawiam :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
spokojnie nie jest glupota, bo moj dawny znajomy rowniez mial uczulenie na kreatyne i niektore gainery. zrob to co on czyli kup probki kilka(nastu) gainerow i probuj kazdego w pewnych odstepach, w koncu powinienes dojsc do wniosku ktora substancja wywoluje u ciebie alergie.
nie zapominaj o aspekcie duchowym. SOG'i poproszę.
...
Napisał(a)
j/w zmień gainera na innego. "Zawsze brałem gainera do szkoły" a teraz masz z tej samej firmy co wcześniej? Po treningu możesz jeść posiłek, nie masz możliwości zjedzenia zaraz po treningu? żeby zjeść jak najszybciej. Ale czytałem ze "okno anaboliczne" jest otwarte do godziny po treningu więc możesz jeść nawet później.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂
Il███████████████████
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.
:'-(
...
Napisał(a)
A jak po treningu nie gainer, to możesz ze 2 banany wsunąc i po jakims czasie dopiero posiłek potrneingowy ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!