Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
164
Witam mam problem z bilirubiną mam zbyt wysoką strasznie mi skacze w poniedziałek miałem 1,67 w środę już 2,4. Musze mieć nie więcej niż 1 bo staram się do wojska co mi polecicie jakąś dietę, czy są jakieś tabletki na poprawę tej bilirubiny czy soki co pić, co jeść ?
Czas ma do 08. 08 aby ją mieć na poziomie max 1.
Zmieniony przez - jaarusss w dniu 2016-07-28 10:14:10
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
jaarusss
Witam mam problem z bilirubiną mam zbyt wysoką strasznie mi skacze w poniedziałek miałem 1,67 w środę już 2,4. Musze mieć nie więcej niż 1 bo staram się do wojska co mi polecicie jakąś dietę, czy są jakieś tabletki na poprawę tej bilirubiny czy soki co pić, co jeść ?
Czas ma do 08. 08 aby ją mieć na poziomie max 1.
Zmieniony przez - jaarusss w dniu 2016-07-28 10:14:10
Dieta wątrobowa, dieta GERD np...
Lub bardziej drakońskie posunięcie, przerzuć się na odżywianie wewnętrzne.
Szacuny
1
Napisanych postów
10
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
15203
Na wysoką bilirubine nic nie da rady poradzić jest to najczęściej związane z zespołem Gilberta, polegającym na genetycznie uwarunkowanej obniżonej aktywności enzymów następstwem czego jest następstwem jest podwyższona bilirubina.
Szacuny
5
Napisanych postów
45
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
13026
Wiesz dlaczego masz tą podwyższoną bilirubinę? Obniżyć do badań możesz, ale co z tego? Wiesz chociaż którą masz podwyższoną(bezpośrednia, pośrednia?) Podwyższona bilirubina to nie to samo co ALT/AST , jeżeli nie jest to choroba genetyczna(np. zespół Gilberta) to radziłbym jak najszybciej udać się do gastrologa.
Darujcie sobie takie rady jak heparegen czy glutation, obcięcie białka...Wypadałoby wiedzieć coś więcej.
Jeżeli to zespół Gilberta to tak jak pisał WSRH, z leków wystarczy luminal(na receptę). Ogranicz wtedy ciężki wysiłek fizyczny, dobrze się wysypiaj, mało stresu i bilirubina powinna spaść.
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
Uzasadnij dlaczego sobie sobie darować. PoradnikZdrowie.pl > Sprawdź się > Badania > Bilirubina całkowita, bezpośrednia i pośrednia - normy Bilirubina całkowita, bezpośrednia i pośrednia - normy miesięcznik "Zdrowie"
Bilirubina, której stężenie określane jest w badaniu biochemicznym krwi, jest przydatna w diagnozowaniu chorob wątroby oraz chorób hemolitycznych. Sprawdź, jakie są normy bilirubiny całkowitej, bezpośredniej i pośredniej i co może powodować wzrost stężenia bilirubiny we krwi.
Bilirubina całkowita to oznaczone razem bilirubina bezpośrednia i bilirubina pośrednia. jest żółtym barwnikiem, pochodzącym z rozpadu krwinek czerwonych. Wchodzi w skład hemoglobiny. Po uwolnieniu bilirubiny z erytrocytu i przedostaniu się jej do osocza, mówimy o bilirubinie wolnej lub pośredniej. Wędruje ona wraz z krwią do wątroby, gdzie podlega przemianom chemicznym i od tej pory nazywamy ją już bilirubiną sprzężoną, związaną lub bezpośrednią. Zostaje ona wydalona do dróg żółciowych i zagęszczona
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
Uzasadnij dlaczego sobie sobie darować. ?
Bilirubina, której stężenie określane jest w badaniu biochemicznym krwi, jest przydatna w diagnozowaniu chorob wątroby oraz chorób hemolitycznych. Sprawdź, jakie są normy bilirubiny całkowitej, bezpośredniej i pośredniej i co może powodować wzrost stężenia bilirubiny we krwi.
Bilirubina całkowita to oznaczone razem bilirubina bezpośrednia i bilirubina pośrednia. jest żółtym barwnikiem, pochodzącym z rozpadu krwinek czerwonych. Wchodzi w skład hemoglobiny. Po uwolnieniu bilirubiny z erytrocytu i przedostaniu się jej do osocza, mówimy o bilirubinie wolnej lub pośredniej. Wędruje ona wraz z krwią do wątroby, gdzie podlega przemianom chemicznym i od tej pory nazywamy ją już bilirubiną sprzężoną, związaną lub bezpośrednią. Zostaje ona wydalona do dróg żółciowych jak się nie mylę.
Szacuny
5
Napisanych postów
45
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
13026
Zadałeś pytanie, skopiowałeś formułkę w jednym poście, w drugim dodałeś "jak się nie mylę" Więc tak wyglądają Twoje rady?
Byłbyś świetnym lekarzem, pacjent podwyższona bilirubina, Twoja reakcja -> TAD, heparegen, po ch*j badania, gratuluje podejścia...
Hiperbilirubinemia(czyli podwyższony poziom bilirubiny) to nie jest choroba a objawem. Przyczyn może być bardzo dużo, więc jeżeli to nie jest choroba genetyczna to radziłbym nie słuchać forumowych medyków i zamiast leczyć skutek to sprawdzić przyczynę i udać się do gastrologa.
Szacuny
24
Napisanych postów
99
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2963
Może niech autor najpierw napisze co szło z saa. Jeśli jakieś orale lub inne prohormony to nie trzeba szukać żadnych zespołów Gilberta. Wtedy środki o których pisał wnc będą prawidłowe.
Zmieniony przez - Bjeorn w dniu 2016-07-29 12:52:48