No poprostu nie wiem jak reagowć na sytuacje, gdy ćwicząc jednego dnia m.in. biceps i triceps (Biceps: 4s.10-12p. sztangielka jednorącz w oparciu o kolano oraz sztanga z podchwytem na stojąco 3s. 10-12p. i Triceps: 4s. 10-12p. francuskie wyciskanie sztangi na ławce poziomej i 3s. 10-12p. wyprosty ramion na wyciągu)na następny dzień co prawda mam "zakwasy", ale jeśli chodzi o ramiona to tylko w części tricepsu. Natomiast biceps tak jakby w ogóle nie był ćwiczony. Nie wiem czy zwiększyć ilość serii, czy może zmienić rodzaj ćwiczeń na biceps. POMOCY!!!!!!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To ze nie masz zakwasów to wcal nie znaczy ze nie bedzie efektów 

~Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło~
...
Napisał(a)
no tak brak zakwasu wcale nie oznacza ze miesien sie nie rozwija. Jesli jednak jestes innego zdania to moze wina tkwic w tym ze zbyt dlugo trenujesz tym treningiem. Zamiast kolanka mozesz dac chocby modlitewnik, a uginanie ramion sztanga moze byc ze sztangielkami. Sprobuj cos zmienic jak nie czujesz postepow
--|||||||----165------|||||||--
Już o zakwasach było dużo na forum. Ważniejsze od zakwasów sa mikrourazy oraz czucie zmęczenia po treningu. Zakwasy nie musza przyczyniać się do rozrostu. To tylko środki drażniące. Po wysiłku ok 20-30% tkanki ulega uszkodzeniu. Podczas odpoczynku regenerują się i wzmacniaja się. Wiec potrzeba mocniejszego bodźca do rozerwania.
pzdr.
Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2005-12-10 12:45:05
pzdr.
Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2005-12-10 12:45:05
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ok.Zrozumiałem. Ale chciałbym też wiedzieć, czy ta sytuacja gdy ćwicząc te partie tzn. biceps i triceps (w sytuacji,gdy biceps jest bez "zakwasów"), nie powinienem zmienić ćw. poprzez zwiększenie nacisku na biceps kosztem tricepsu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!