WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Prośba o ocenę planu FBW

temat działu:

Plany treningowe

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2401

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 28
Siemaneczko wszystkim !

Wracam na siłownię po prawi dwuletniej przerwie. Miałem roczną przygodę z Fabryką Siły ale teraz stwierdziłem, że chcę samodzielnie spróbować swoich sił w układaniu planu treningowego FBW zamiast płacić komuś za to, więc zgłaszam się do was z prośbą o ocenę i poradę czy mój pierwszy układ ćwiczeń jest w miarę okey.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.

FBW1
- Przysiady ze sztangą na barkach ( 5 serii po 8 powtórzeń )
- Przyciąganie wyciągu górnego nachwytem do klatki siedząc ( 4 serie po 12 powtórzeń )
- Wyciskanie sztangi na ławce prostej ( 4 serie po 10 powtórzeń )
- Uginanie ramion hantlami na ławce skośnej ( 4 serie po 10-10-8-8 powtórzeń )
- Unoszenie ramion w przód z hantlami ( 4 serie po 8 powtórzeń )
- Brzuch

FBW2
-Martwy ciąg ( 4 serie po 8 powtórzeń )
- Podciąganie na drążku ( 4 serie do upadku mięśniowego )
- Wyciskanie hantli na ławce poziomej ( 5 serii po 5 powtórzeń )
- Arnoldki ( 5 serii po 5 powtórzeń )
- Uginanie ramion sztangą łamaną stojąc ( 5 serii po 12-10-10-8-8 powtórzeń )
- Brzuch

FBW3
- Zakroki ( 4 serie po 12 powtórzeń )
- Wyciskanie sztangi na ławce skośnej ( 4 serie po 10 powtórzeń )
- Uginanie ramion hantlami stojąc podchwytem ( 4 serie po 12-10-10-8 powtórzeń )
- Wyciskanie żołnierskie ( 5 serii po 8 powtórzeń )
- Brzuch

Zmieniony przez - SzymiSzuu w dniu 2024-09-07 17:55:50
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 7018 Napisanych postów 63193 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787041

Jak miałeś tak długą przerwę w treningach to nie jestem do końca przekonany czy potrzebne Ci są 3 zestawy treningowe bo to jednak duża różnorodność treningowa, a Tobie potrzeba ponownego, łagodnego wejścia w rytm treningów.

W planie FBW1 zmieniłbym unoszenie ramion w przód na coś innego na barki. Unoszenie w przód mocno atakuje przód barków, a ten wystarczająco mocno pracuje przy wyciskaniu leżąc. Mało kto potrzebuje ćwiczeń dedykowanych przedniej części naramiennych.
Nie masz też nic na triceps.

FBW2 jak w pierwszym dniu dałeś ściąganie drążka to w drugim bym popracował nad grzbietem w innej płaszczyźnie i tutaj dał jakąś formę wiosłowania, a w tym pierwszym dniu dałby podciąganie na drążku. Tutaj też nie masz żadnego ćwiczenia na triceps.

W planie FBW3 nie masz ćwiczenia na grzbiet więc to trzeba uzupełnić. I tutaj też nie masz nic na triceps nie wiem czy celowo czy po prostu gdzieś umknęło.

Ja bym na Twoim miejscu jednak poszedł w plan z jednym lub dwoma zestawami. Oczywiście wszystko trzeba poprzeć dietą adekwatną do celu.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2024-09-11 14:39:17
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 28
Dzięki za odpowiedź !

Zmieniony przez - SzymiSzuu w dniu 2024-09-12 15:57:58
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Plan Upper Lower do oceny

Następny temat

Ocena planu

electro
Polecane artykuły