Jako zobligowany do udzielenia odpowiedzi, odpowiedzi udzielam.
1. Po pierwsze - wypełnij profil, nie wiem nawet ile masz lat.
2. Po drugie - pałka jest bezpieczniejsza.
3. Zanim ktoś zacznie Cię rugac uprzedzam - temat nie jest taki głupi.
Ja przynajmniej uważam że wręcz odwrotnie. Odniosłem pierwsze wrażenie, że jako tak masz w głowie poukładane.
Więc cytuję:
"Do odniesienia sukcesu w walce potrzebna jest wysoce zautomatyzowana technika, poparta szybkoscia, stosowana celowo w postaci dzialan taktycznych, popartych cechami mentalnymi pozwalajacymi na nalezyta ocene sytuacji i wybor odpowiedniego dzialania, oraz jego przeprowadzenie."
Oznacza to, że rady przez internet niewiele Ci pomogą. Technika walki nożem jest tak samo, a może nawet bardziej skomplikowana niż każda inna sztuka walki. Trzeba ćwiczyć.
Kolejny cytat "Podstawą dobrego noża jest dobry boks". Ponieważ trajektorie ruchów reki nieuzbrojonej i ręki z nożem się pokrywają.
Cytat trzeci:
"Ze wzgledu na to, ze noz przewaznie nosi sie w ukryciu, trzeba cwiczyc do pelnego automatyzmu wyciaganie go z bezposrednim atakiem, lub obrona"
Więc od tego musisz zacząć.
Nie pomożemy Ci przez internet - ale parę pomysłów można podrzucić.
Posty o walce nożem są z reguły traktowane - "zwariowałeś, chcesz kogoś zarznąć?". A to nie do końca tak.
Ja tym razem oszczędzę Ci truizmów, że możesz zostać rozbrojony i pociety własnym nożem, że napastnicy się zdenerwuja i tak dalej. Bo to chyba oczywiste.
Musisz sobie tylko uswiadomic jedno. Wyciagajac nóż musisz byc świadom możliwych tragicznych konsekwencji swojego działania. Ale musisz działać.
Takie błędne koło. Czekamy ma Knife'a
Cytaty: Bladebrothers site. Szacunek.
Zmieniony przez - Kicius w dniu 2004-02-25 15:17:15