Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
849
Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat tej sztuki walki wiem tyle , że pochodzi z filipin i podobno jest za***iście skuteczna w realnych starciach piszcie co wiecie
pozdrawiam wszystkich fighterów
Szacuny
11122
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jesli lubisz sie bawic kijem - OK, zabawa jest calkiem przyjemna.
Jesli cie interesuje naprawde tradycyjna filipinska sztuka walki - to
raczej pomysl o estokadzie albo doce pares. A z ta skutecznoscia... no
coz, chyba jak wiekszosc dobrze trenowanych systemow. Ale nie jest to
na pewno jakas kolejna walka cud, chociaz czasami czytajac artykuly o
kalaki mozna odniesc takie wrazenie. Pamietaj, ze reklama dzwignia
handlu ;)
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
849
a czy ktoś z warszawy słyszał może o szkole samoobrony na woli gdzie cwiczą między innymi albo raczej przede wszystkim kalaki?
z tego co zdążyłem już przeczytać i sie dowiedzieć to oprócz pałek jest tam walka na noże i tradycyjnie na ręce i nogi, poza tym są tam też zejścia w nogi i dzwignie chciał bym też poznać wasze opinie zwłaszcza tych co kiedyś to trenowali czy warto trenować.
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
849
ps. nie licze na zadną walke cud chce poprostu trenowac skuteczą sztuke walki chciałem trenowac bjj ale cennik w warszawie jest dość wysoki, nie wiem jeszcze jak to jest z kalaki, jak dotąd trenowałem boks i było to na moją kieszeń ale sam boks na ulicy nie zawsze jest skuteczny więc przestał mi już wystarczać
Szacuny
205
Napisanych postów
13874
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
158206
walkę pałka zawsze warto trenowac, niestety w Polsce mało jest jeszcze ośrodków, które uczą WALKI pałką, nożem, wejdz na www.estokada.com - strona Kaktusa.