Witam, co lepiej rozbuduje mięśnie klatki piersiowej ? Pompki czy WL ? Ważę 79kg i na ławce poziomej wyciskam 15x80kg oraz robię dipy 10x moja waga +20kg, ale ostatnio nie miałem czasu iść na siłownie i robiłem pompki klasyczne w domu, po zrobieniu 30 pompek następnie 25 i na koniec 18 bo mi odcięło klatę i spadłem na twarz poczułem, że klatę praktycznie mi rozrywa. Zastanawiam się czy nie zamienić WL na zwykłe pompki klasyczne z ramionami na poręczach aby był większy zakres i tak pompować + dokładać sobie ciężar na plecy. Co o tym sądzicie ? Znajomy trener na siłowni mi gadał, że nie ma to sensu bo WL jest dużo lepsze niż pompki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Pompki dobre jako urozmaicenie treningu, czy w formie rozgrzewki
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Pompki na poręczach bardzo dobre ćwiczenie jako uzupełnienie treningu klatki piersiowej .
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!