Siemka xD
Chciałbym zacząc trening na siłowni i mam kilka pytan odnośnie treningu jaki powienienem stosowac bo nie mam żadnego doświadczenia.
Koledzy coś doradzają ale każdy mowi cos innego a tak anprawde to żaden sie nie zna weic wolałem zwrócić sie do kogos bardziej znającego sie na rzeczy..
A więc tak mam 18 lat 172cm wzrostu i 70kg....jestem osobą dość krępa ale wysportowaną bo trenuje od 8 lat piłkę nożna xD Chciałbym troszke zrzućic na wadze a dokładniej zamienić zbędny tłuszcz na masę mięsniową i teraz mam takie pytanie czy powienienem stosowac jakies odżywski i jaką diete....
Z góry dziekuje za pomoc
Waga: 70
Wzrost: 172
Cel treningowy: zgubienie tłuszczu iz amiana na mase mięśniową
Staż treningowy na słowni: 0
Uprawiane inne sporty: piłka nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): tak
Dieta: brak
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak
Chciałbym zacząc trening na siłowni i mam kilka pytan odnośnie treningu jaki powienienem stosowac bo nie mam żadnego doświadczenia.
Koledzy coś doradzają ale każdy mowi cos innego a tak anprawde to żaden sie nie zna weic wolałem zwrócić sie do kogos bardziej znającego sie na rzeczy..
A więc tak mam 18 lat 172cm wzrostu i 70kg....jestem osobą dość krępa ale wysportowaną bo trenuje od 8 lat piłkę nożna xD Chciałbym troszke zrzućic na wadze a dokładniej zamienić zbędny tłuszcz na masę mięsniową i teraz mam takie pytanie czy powienienem stosowac jakies odżywski i jaką diete....
Z góry dziekuje za pomoc
Waga: 70
Wzrost: 172
Cel treningowy: zgubienie tłuszczu iz amiana na mase mięśniową
Staż treningowy na słowni: 0
Uprawiane inne sporty: piłka nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): tak
Dieta: brak
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak