Siemanko. Ułożyłem sobie planik FBW, który chcę stosować w akademiku. Ćwiczenia są takie, a nie inne, bo dysponuję tylko hantlą. Postaram się jak najszybciej skombinować jakiś drążek.
Czworogłowe uda: przysiad ze sztangielkami 3s
Dwugłowe uda: swing hantlą 3s
Prostowniki pleców- wiosłowanie hantlą w opadzie 3s
Czworoboczny: pociąganie hantli wzdłuż tułowia 3s
Klatka: pompki 3s
Barki: wyciskanie hantli 2s
dwugłowy ramienia: uginanie przedramion z hantlami 2s
trójgłowy ramienia: Pompki w podporze tyłem 2s
Łydki: wspięcia na palce 2s
Przedramiona: ? 2s
Brzuch: ?
I teraz pytania ;d. Jak widzicie nie mam nic na przedramiona i brzuch. Co do brzucha to widziałem na youtubie zestawy ćwiczeń i pewnie wybiorę coś z tego, ale może macie jakieś sprawdzone kombinacje? Nie wiem co lepszego na klatkę... Może dipsy, jeżeli uda mi się to robić na krzesłach w pokoju, ale może być trochę niestabilnie. Macie jakieś inne propozycje, np. jakiś konkretny rodzaj pompek? Co do pleców to jak będę miał drążek to będę z niego korzystał.
Nie wiem czy dobrze rozpisałem serie- będę ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Co do powtórzeń to pewnie po 15 na serie. Myślę też o tym, żeby ewentualnie dodać po 1 serii do każdego ćwiczenia, jeżeli okazałoby się zbyt łatwo.
Teraz to pytanie techniczne z tematu xd. Trochę mi się pokręciło od wszystkich tematów i się zgubiłem w treningu FBW chodzi o to, żeby najpierw zrobić wszystkie serie danego ćwiczenia i potem przejsc do kolejnego czy robić po 1 serii każdego cwiczenia i pozniej od nowa ;d?
Zmieniony przez - Mytre w dniu 2014-09-16 14:11:45
Zmieniony przez - Mytre w dniu 2014-09-16 15:50:09
Czworogłowe uda: przysiad ze sztangielkami 3s
Dwugłowe uda: swing hantlą 3s
Prostowniki pleców- wiosłowanie hantlą w opadzie 3s
Czworoboczny: pociąganie hantli wzdłuż tułowia 3s
Klatka: pompki 3s
Barki: wyciskanie hantli 2s
dwugłowy ramienia: uginanie przedramion z hantlami 2s
trójgłowy ramienia: Pompki w podporze tyłem 2s
Łydki: wspięcia na palce 2s
Przedramiona: ? 2s
Brzuch: ?
I teraz pytania ;d. Jak widzicie nie mam nic na przedramiona i brzuch. Co do brzucha to widziałem na youtubie zestawy ćwiczeń i pewnie wybiorę coś z tego, ale może macie jakieś sprawdzone kombinacje? Nie wiem co lepszego na klatkę... Może dipsy, jeżeli uda mi się to robić na krzesłach w pokoju, ale może być trochę niestabilnie. Macie jakieś inne propozycje, np. jakiś konkretny rodzaj pompek? Co do pleców to jak będę miał drążek to będę z niego korzystał.
Nie wiem czy dobrze rozpisałem serie- będę ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Co do powtórzeń to pewnie po 15 na serie. Myślę też o tym, żeby ewentualnie dodać po 1 serii do każdego ćwiczenia, jeżeli okazałoby się zbyt łatwo.
Teraz to pytanie techniczne z tematu xd. Trochę mi się pokręciło od wszystkich tematów i się zgubiłem w treningu FBW chodzi o to, żeby najpierw zrobić wszystkie serie danego ćwiczenia i potem przejsc do kolejnego czy robić po 1 serii każdego cwiczenia i pozniej od nowa ;d?
Zmieniony przez - Mytre w dniu 2014-09-16 14:11:45
Zmieniony przez - Mytre w dniu 2014-09-16 15:50:09