Witam!! Trenuje od okolo pol roku i mysle ze juz czas kupic jakies suple :) Poniewaz nie jestem specjalista prosze o pomoc osob znajacych sie na tym temacie a mianowicie jak juz pisalem trenuje od pol roku mam 180cm wzrostu i 73kg wagi.. Dzieki suplementa chcialbym podniesc wage o kilka kilo i zwiekszyc sile. Nie zalezy mi zeby miec wielkie miesnie... wolalbym mniejsze ale z lepsza definicja. Po przejrzeniu tego forum mysle nad tym zeby kupic Xpand'a i Mutant masa czy w moim wypadku dobrze dobralem suple?? Jezeli nie to prosze o pomoc.Zaznacze ze nie chcialbym przekroczyc na razie kwoty 300zl na m-c. Pozdr i dzieki za pomoc :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wypełnij ankietę działu, będzie można lepiej Ci doradzić, jeżeli chodzi o staż treningowy to trochę mały jak na suple, podstawą budowania masy jest dieta a siły trening, od tego się zaczyna, jak podstaw nie masz suple Ci nie potrzebne, wrzuć tę ankietę
żeby rosnąć to trza umić;)
...
Napisał(a)
zacznij od odpowiedniej podaży BTW
umiejętne szachowanie makroskładnikami da upragniony cel
bez diety na samych suplach masy nie z robisz
wypełnij ankiete działu, doradzić będzie łatwiej
umiejętne szachowanie makroskładnikami da upragniony cel
bez diety na samych suplach masy nie z robisz
wypełnij ankiete działu, doradzić będzie łatwiej
...
Napisał(a)
Tylko gdzie znalezc ta ankiete?? Napisze ze ogolnie trenuje od okolo 2 lat ale mialem dluzsze przerwy a regularnie cwicze od wlasnie ok pol roku... :)
...
Napisał(a)
1) obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył) Niestety aktualnie nie mam zdjec
2) wiek : 25lat
3) waga/wzrost : 73kg /180cm
4) staż treningowy : 2 lata z przerwami/regularnie 0,5 roku
5) cel cyklu : przyrost masy miesniowej,zwiekszenie sily
6) stosowane już wcześniej suplementy : nie stosowalem wczesniej zadnych suplementow
7) stosowane wcześniej spalacze : nie stosowalem wczesniej spalaczy
8) suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od : j.w
9) ilość dni wolnych od kreatyny : j.w
10) informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie) : dieta zrownowazona wszystkie skladniki dostarczane wedlug zapotrzebowania
11)przewidziane finanse na cykl : 300zl na poczatek
12) uwagi i sugestie : ogolnie jestem osoba szczupla a bardzo mala iloscia tkanki tluszczowej, zalezy mi na zwiekszeniu obwodu miesni przy jednoczesnym utrzymaniu dobrej definicji (nie chcialbym sie obtluscic)
2) wiek : 25lat
3) waga/wzrost : 73kg /180cm
4) staż treningowy : 2 lata z przerwami/regularnie 0,5 roku
5) cel cyklu : przyrost masy miesniowej,zwiekszenie sily
6) stosowane już wcześniej suplementy : nie stosowalem wczesniej zadnych suplementow
7) stosowane wcześniej spalacze : nie stosowalem wczesniej spalaczy
8) suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od : j.w
9) ilość dni wolnych od kreatyny : j.w
10) informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie) : dieta zrownowazona wszystkie skladniki dostarczane wedlug zapotrzebowania
11)przewidziane finanse na cykl : 300zl na poczatek
12) uwagi i sugestie : ogolnie jestem osoba szczupla a bardzo mala iloscia tkanki tluszczowej, zalezy mi na zwiekszeniu obwodu miesni przy jednoczesnym utrzymaniu dobrej definicji (nie chcialbym sie obtluscic)
...
Napisał(a)
jesli chcesz przytyc - potrzebujesz nadwyzki kalorycznej, wiec jesli faktycznie dostarczasz wszystkich skl pokarmowych wg zapotrzebowania - to powinienes ten próg przekroczyć.
Czy potrzebujesz gainera"? - to zalezy ile jeszczekalorii jestes w stanie dostwrczyc z diety.
Czy potrzebujesz xpanda - mysle, ze preparat kreatynowy moze sie przydac, ale czy tokonieczniemusi byc XP? Jesli nie masz doswiadczenia - kup monohydrat albo inną forme, chyba ze masz nadwyzke budżetowa i koniecznie chcesz wydac ją na suplementy...
Czy potrzebujesz gainera"? - to zalezy ile jeszczekalorii jestes w stanie dostwrczyc z diety.
Czy potrzebujesz xpanda - mysle, ze preparat kreatynowy moze sie przydac, ale czy tokonieczniemusi byc XP? Jesli nie masz doswiadczenia - kup monohydrat albo inną forme, chyba ze masz nadwyzke budżetowa i koniecznie chcesz wydac ją na suplementy...
...
Napisał(a)
Chodzilo mi o to czy to sa najlepsze suple do uzyskania tego o czym pisalem a wiec zwiekszenia obwodu przy utrzymaniu dobrej definicji miesni... 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat