Jak w temacie mam pytanie odnośnie picia(wody,soku,herbaty) podczas jedzenia. Czy to jest zdrowe dla organizmu czy może lepiej jest pić jakiś napój 30 minut po posiłku lub przed? Jak to wpływa na nasze "łaknienie" Staram się jadać mniej i nie wiem czy to dobry pomysł żeby jedzenie sobie zapijać, czy może lepiej jeść bez napojów?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zdecydowanie dla procesów trawienia jest nie popijanie w trakcie jedzenia.
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Jak masz ochotę to pij. Normalne ilości nie wpłyną w żaden sposób na trawienie. Oczywiście nie należy pić dużych ilości płynów na raz.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Popijać można jak najbardziej, tylko wiadomo, z umiarem.
Dla przykładu owoce stanowią 70-90% wody, a jadasz je - to samo zupy.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-09-15 12:03:28
Dla przykładu owoce stanowią 70-90% wody, a jadasz je - to samo zupy.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-09-15 12:03:28
...
Napisał(a)
Co to znaczy dla was duże ilości picia na raz? 500ml to dużo czy mało? Czy pijąc podczas jedzenia brzuch się nie robi bardziej wydęty?
...
Napisał(a)
Takich ilości nie zaleca się pić bez względu na to, czy jesz, czy nie. Należy popijać co jakiś czas niewielkie ilości a nie 500ml od razu.
2
...
Napisał(a)
pij podczas posiłku spokojnie 250 ml do obiadku spokojnie... napój sprawi że posiłek będzie bardziej miekki więc szybciej się przetrawi, jasne że jak wypijesz dużo napoju to będziesz miała wzdęty, w koncu żołądek wypełni sie płynem...no i na pewno mniej zjesz..
...
Napisał(a)
Nie jestem zwolennikiem popijania w trakcie posiłków , o ile dana osoba jest zdrowa to problemu nie będzie ,natomiast jeżeli ktoś ma problemy trawienne to popijanie zwiększa objętość treści pokarmowej co nie jest wskazane w przypadku refluksu i powoduje problemy gastryczne. Popijanie posiłków dużą ilością płynów rozrzedza soki żołądkowe przez co wydłuża się proces trawienia i może być przyczyną wzdęć.Co najważniejsze musimy pamiętać ze proces trawienia zaczyna się już w jamie ustnej, gdzie jedzenie powinno być pogryzione i wymieszane ze śliną.
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Zgadza się. Nie należy pić dużych ilości. Stale popijać mniejsze.
...
Napisał(a)
Dejw93Jak w temacie mam pytanie odnośnie picia(wody,soku,herbaty) podczas jedzenia. Czy to jest zdrowe dla organizmu czy może lepiej jest pić jakiś napój 30 minut po posiłku lub przed? Jak to wpływa na nasze "łaknienie" Staram się jadać mniej i nie wiem czy to dobry pomysł żeby jedzenie sobie zapijać, czy może lepiej jeść bez napojów?
Przed posiłkiem woda mineralna gazowana. W trakcie woda mineralna niegazowana. Po posiłku herbatka ziołowa lub owocowa (może być również woda).
doping & zdrowie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!