SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nadmiar Błonnika

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12050

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4926
Czy nadmiar błonnika może być niezdrowy, oraz czym może się on objawiać?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
Prosze zajrzyj tutaj: http://blonnikpokarmowy.fm.interia.pl/ 

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
Nadmiar błonnika

Nadmiar błonnika w pożywieniu jest niepożądany. W przypadku zaburzeń związanych z niedoborem składników mineralnych, takich jak żelazo, wapń, cynk, jak również w niektórych chorobach układu pokarmowego (stany zapalne żołądka, trzustki, dróg żółciowych i jelit) należy unikać spożywania produktów bogatych w włókno pokarmowe. Związane jest to z niekorzystnym w tych przypadkach zwiększeniem wydzielania soków trawiennych, przyspieszeniem perystaltyki jelit, drażnieniem błony śluzowej jelita oraz zwiększeniem fermentacji bakteryjnej w okrężnicy.

https://www.sfd.pl/Błonnik-t160752.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4926
Czyli przeciętnemu zdrowemu człowiekowi nadmiar błonnika nie zaszkodzi tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 306 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5990
zaszkodzi bo będziesz miał problemy z wchłanianiem składników pokarmowych(np. mineralnych wapń, magnez, żelazo, cynk ) i możesz doprowadzić do ich niedoborów, poza tym możesz podrażnić jelita, a uwierz mi że problemy z jelitami to chyba jedne z najgorszych rzeczy

Zmieniony przez - to_mass w dniu 2007-08-13 18:53:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4926
OK dzięki za pomoc :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 265 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1288
błonnik jest potrzebny, gdy ktoś bazuje na węglach
na low-carb błonnik jest zbędny, ale wiadomo, jak się je warzywa to trochę zawsze ich będzie, ale to wychodzą nieduże ilości, które w niczym nie szkodzą
odnoście błonnika to polecam przeczytać to -
Myth No. 3 - Fiber is Healthy and Required in the Diet
http://www.biblelife.org/myths.htm 

All the good things for those who wait

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

sezam

Następny temat

wskazowki i dieta dla poczatkujacego

WHEY premium