Witam, chcialem tu przedstawic swoj plan treningowy. Ćwicze 3 razy w tygodniu na siłowni. Tj. pon sr pt
Mam dwa plany treningowe A i B
I tak:
Poniedzialek: A(klatka+ triceps+ przedramie)
Klatka:
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ: 5 serii 12x10x8x8x6
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ: 3 serie 10x8x6
-ROZPIĘTKI ZE SZTANGIELKAMI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ: 3 serie 10x10x10
Triceps:
-PROSTOWNIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W OPADZIE TUŁOWIA: (3 serie na jedną ręke)(3 serie na drugą ręke) 12x12x12
-PROSTOWANIE RAMIENIA NACHWYTEM NA WYCIĄGU STOJĄC: 3 serie 10x10x10
-WYCISKANIE “FRANCUSKIE" JEDNORĄCZ SZTANGIELKI W SIADZIE (3 serie na każdą z rąk) 12x12x10
-(jak mam jeszcze siłe to robie): WYCISKANIE „FRANCUSKIE" SZTANGI W LEŻENIU 8x8x8
Przedramie:
-UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM W SIADZIE 2 serie 12x12
-UGINANIE NADGARSTKÓW STOJĄC NA POŚLADKACH 2 serie 12x12
Środa: B (barki+ biceps)
-Wyciskanie sztangi sprzed głowy (w pozycji siedzącej): 3 serie 10x10x10
-Wyciskanie sztangi zza głowy (w pozycji siedzącej): 3 serie 10x10x10
-Unoszenie sztangielek bokiem w górę: 3 serie 10x10x10
-Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia: 3 serie 10x10x10
-Wyciskanie sztangielek: 3 serie 12x12x10
Biceps:
-UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM: 4 serie 12x12x10x10
-UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC (UCHWYT „MŁOTKOWY"): 3 serie 12x12x10
-UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM 2 serie 10x10(8(zalezy jak z siłą))
Piątek: w piątek stosuje taki sam trening jak w poniedzialek z tym ze nie robie juz rozpiętek, zamiast rozpiętek :
-WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ(serie tez 3)
i nie robie wyciskania sztangi na skosnej w góre tylko w dół robie:)
Te treningi mam zamiar stosowac na przemian tzn:
1.tydz:
pn- A
śr- B
pt- A
2.tydz
pn- B
sr- A
pt- B
itd...
do tego w dni nie treningowe staram sie w domu robic pompki
2 serie po 20 zwykłych, 2 serie po 20 z nogami na podwyzszeniu i 2 serie po 20 na taboretach:)
w moim planie treningowym nie ma nóg, bo nie przykładam wagi do ich mięśni, interesują mnie to co znajduje sie od pasa w góre, w swoim planie nie zamiescilem jeszcze cwiczen na plecy poniewaz nie wiem gdzie je wpasować i jakie cwiczenia wykonywac.
Diety jako takiej nie posiadam, lecz staram sie jesc produkty wysokowartościowe duzo ryzu i kurczaka, szynki drobiowe, po treningu banany, na wieczor przed spaniem tunczyk itp...
Mam w półce mono Vitalmaxa, taurynke i mass xxl, lecz jeszcze nie zamierzam brac poniewaz jesli to ma byc moja 1 suplementacja to poczekam do tych 6 miesiecy stazu i od kwietnia rusze z nimi.
Co myślicie o tym planie, jakies poprawki, sugestie, udogodnienia? w jaki dzien wpasowac plecy i jakie cwiczenia? a moze plan do wymiany?
Z góry Dzieki za pomoc
Mam dwa plany treningowe A i B
I tak:
Poniedzialek: A(klatka+ triceps+ przedramie)
Klatka:
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ: 5 serii 12x10x8x8x6
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ: 3 serie 10x8x6
-ROZPIĘTKI ZE SZTANGIELKAMI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ: 3 serie 10x10x10
Triceps:
-PROSTOWNIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W OPADZIE TUŁOWIA: (3 serie na jedną ręke)(3 serie na drugą ręke) 12x12x12
-PROSTOWANIE RAMIENIA NACHWYTEM NA WYCIĄGU STOJĄC: 3 serie 10x10x10
-WYCISKANIE “FRANCUSKIE" JEDNORĄCZ SZTANGIELKI W SIADZIE (3 serie na każdą z rąk) 12x12x10
-(jak mam jeszcze siłe to robie): WYCISKANIE „FRANCUSKIE" SZTANGI W LEŻENIU 8x8x8
Przedramie:
-UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM W SIADZIE 2 serie 12x12
-UGINANIE NADGARSTKÓW STOJĄC NA POŚLADKACH 2 serie 12x12
Środa: B (barki+ biceps)
-Wyciskanie sztangi sprzed głowy (w pozycji siedzącej): 3 serie 10x10x10
-Wyciskanie sztangi zza głowy (w pozycji siedzącej): 3 serie 10x10x10
-Unoszenie sztangielek bokiem w górę: 3 serie 10x10x10
-Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia: 3 serie 10x10x10
-Wyciskanie sztangielek: 3 serie 12x12x10
Biceps:
-UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM: 4 serie 12x12x10x10
-UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC (UCHWYT „MŁOTKOWY"): 3 serie 12x12x10
-UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM 2 serie 10x10(8(zalezy jak z siłą))
Piątek: w piątek stosuje taki sam trening jak w poniedzialek z tym ze nie robie juz rozpiętek, zamiast rozpiętek :
-WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ(serie tez 3)
i nie robie wyciskania sztangi na skosnej w góre tylko w dół robie:)
Te treningi mam zamiar stosowac na przemian tzn:
1.tydz:
pn- A
śr- B
pt- A
2.tydz
pn- B
sr- A
pt- B
itd...
do tego w dni nie treningowe staram sie w domu robic pompki
2 serie po 20 zwykłych, 2 serie po 20 z nogami na podwyzszeniu i 2 serie po 20 na taboretach:)
w moim planie treningowym nie ma nóg, bo nie przykładam wagi do ich mięśni, interesują mnie to co znajduje sie od pasa w góre, w swoim planie nie zamiescilem jeszcze cwiczen na plecy poniewaz nie wiem gdzie je wpasować i jakie cwiczenia wykonywac.
Diety jako takiej nie posiadam, lecz staram sie jesc produkty wysokowartościowe duzo ryzu i kurczaka, szynki drobiowe, po treningu banany, na wieczor przed spaniem tunczyk itp...
Mam w półce mono Vitalmaxa, taurynke i mass xxl, lecz jeszcze nie zamierzam brac poniewaz jesli to ma byc moja 1 suplementacja to poczekam do tych 6 miesiecy stazu i od kwietnia rusze z nimi.
Co myślicie o tym planie, jakies poprawki, sugestie, udogodnienia? w jaki dzien wpasowac plecy i jakie cwiczenia? a moze plan do wymiany?
Z góry Dzieki za pomoc