Szacuny
6
Napisanych postów
342
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2486
Cze wam
Nie dawno bylem u lekarza (z przebieniem) i zapytalem z ciekowsci o kretke. A dokladniej chodzi oto ze odkąd wziąłem kretke mam jakies drgania i napady sercowe- kumple muwią ze to dobrze bo to znaki ze kretka dziala heh. Ale jednak spytalem lekarki i mnie "opieprzyla", ze biore jakies świństwa a potem chodze do lekarza. Powiedziala ze branie kretki moze doprowadzic do chwilowego zatrzymania bicia serca a to sie wiąże z ZAWAŁEM. Mam do was pytania czy i wy odczuwacie jakies "łupotania serca" od kretki?????? thnz nara
Szacuny
43
Napisanych postów
3680
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36374
Heh - wez idz jej powiedz zeby nie jadla bo umrze bo w pozywieniu tez jest kreatyna i inne " swinstwa " jak to ona ujela I dlatego nie gadam z lekarzami na temat suplementacji bo oni nie maja na ten temat w wiekrzosci pojecia
Szacuny
31
Napisanych postów
1428
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
14364
To twoj lekarz sie ciut nie zna na robocie. Kreatyna jest stosowana do leczenia chorób serca, ale co ja tam wiem, przeciez nie jestem lekarzem. Aczkolwiek kiedy lekarz nazywa kreatyne swinstwem ja zaczynam zastanawiac sie nad jego kwalifikacjami.
Szacuny
43
Napisanych postów
3680
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36374
"Kazdy lekarz nazywa kreatyne swinstwem" a myslisz ze dlaczego ? bo nawet tej nazwy wymowic nie umieja ale moralizuja...tak samo jak lekarze ktorzy pala - mowia ci zebys rzucil palenie albo lekarz alkoholik moralizuje alkoholika - sporo razy sie z tym spotkalem
Szacuny
40
Napisanych postów
9390
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
49424
taa to lekaze mięsa wołowego nie jedzą rozumiem? istotą kreatyny jest m.in przenozenie reszt fosforanowych i nie ma jakiegoś działania toksycznego. Duzo kreatyny jest w mięsie wołowym.
Szacuny
3
Napisanych postów
961
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
7155
Nie wiem skad wy macie informacje o kretce ???
Zgadza sie kretaina jest w wielu posilkach ktore jemy,nawet w mleku,ale w niewielkich ilisciach !!!
Sa to znikome dawki kretki no chyba ze ktos 100l mleka dziennie pije.
Z tego co wiem to kretka podnoci cisnienie i obciaza uklad krwionosny,nie mowiadz juz o nerkach, wiedz pani doktor ma troche racji.