Siema, chciałbym poznać Wasze zdanie na temat od jakiego wieku bez skutków ubocznych można brać kreatynę? Chodzi mi o skutki uboczne w wieku rozwojowym 15lat. Czy ma to wpływ na rozwój emocjonalny lub gospodarkę hormonalną? Z góry dzięki =]
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie od wieku lecz od stażu. Poćwicz jakieś 9-12 miesięcy, lub do momentu kiedy wystąpi stagnacja i dopiero w tedy sięgnij po kreatynę

...
Napisał(a)
zgadzam sie z oley92
pozdro
pozdro
Po kontuzji, wracam małymi kroczkami do formy :)
...
Napisał(a)
od jakiego wieku bez skutków ubocznych można brać kreatynę
kreatyna nie ma zadnych skutkow ubocznych brana w wieku 15 lat!
co nie znaczy ze nie zgadzan sie z przedmowcami
lepiej poczekaj pocwicz i po jakims czasie(przynajmiej 6mies) wez krete...beda lepsze efekty i bedziesz bardziej zadowolony
kreatyna nie ma zadnych skutkow ubocznych brana w wieku 15 lat!
co nie znaczy ze nie zgadzan sie z przedmowcami

...
Napisał(a)
Ćwiczę właśnie już 6 mechów, do tego jestem w klubie piłkarskim i mam ciągły wysiłek od 1 roku sądzę że to odpowiedni moment. Tylko czy to właśnie nic nie zaburza w wieku rozwojowym.
...
Napisał(a)
branie kreatyny nie wiaze sie z zadnymi skutkami ubocznymi (co najwyzej moga dopasc nas dolegliwosci zoladkowe podczas pierwszych kilku dni suplementacji) na pewno nie zaburzy twojej gospodarki hormonalnej bo to nie koks
tak jak pisal oley glowna wytyczna brania kreatyny nie jest w pierwszej kolejnosci wiek a staz, piszesz, ze cwiczysz 6 miesiecy moja rada pocwicz drugie tyle i dopiero bierz sie za kreatyne
tak jak pisal oley glowna wytyczna brania kreatyny nie jest w pierwszej kolejnosci wiek a staz, piszesz, ze cwiczysz 6 miesiecy moja rada pocwicz drugie tyle i dopiero bierz sie za kreatyne
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!