Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1313
Moje pytanie brzmi czy można nie jeść kredki codziennie ? Kiedyś robiłem cykl, jadłem codziennie, nie tylko w dni treningowe i chyba bolała mnie nerka to też odstawiłem ten szajs, ale ogólnie efekty były :) nie ma co. Ale gdyby tak jeść tylko w dni treningowe przed i po lub tylko przed lub po to czy to ma sens ? Proszę nie bagatelizować tego pytania bo jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem w wielu pytaniach o kredkę. Dzięki !!!
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
150829
można jeść tylko w DT, ale sugerowałbym dawki raczej sięgające ok 10g na dobę.
z drugiej strony "ból nerki" raczej tłumaczyłbym czymś innym niż kreatyną. Ale jeśli problemy z nerkami faktycznie występują u Ciebie - sugeruję poszukać przyczyny
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-07-22 22:36:58
Szacuny
33
Napisanych postów
1556
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
35243
Niby możesz, ale efekty będą znacznie mniejsze, gdyż jak wiesz mięśnie nie rosną na siłowni, tylko wtedy gdy się regenerują, czyli w DNT się regenerują i też potrzebują kreatyny.
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
150829
Tylko, że wyraźne korzyści z kreatyny notujemy wtedy gdy zwiększymy jej pulę w mięśniach, jeśli uda się zwiększyć jej poziom w kom. mięsniowych o X%, to ten poziom będzie podwyższony przez kilkanaście lub kilkadziesiąt dni. Moim zdaniem biorąc kreatynę tylko w DT, wolniej osiągamy wysycenie mięśni, ale w końcu ono nastąpi jeśli dawka będzie dostatecznie duża i efektywność nie będzie rozbieżna z efektywnością stosowania kreatyny dzień w dzień.
Szacuny
12554
Napisanych postów
162259
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1242778
sa osoby, ktore sa przeswiadczone, o koniecznosci stosowania kreatyny w DT caly rok.
uwazaja ze to cos tak samo waznego, jak kazdy innych okolotreningowy suplement jak chcby bcaa i nalezy jesc ja caly rok, sosujac j/faftaq wyzej napisal np 10g po treningowo.
osobiscie wole stosowac cyklicznie i nacieszyc sie efektami w krotkim okresie czasu.
Szacuny
2
Napisanych postów
578
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
12700
e tam w krótkim okresie czasu to nie efekty-spróbowałbyś przez rok i dalej, tylko w DT
są lepsze efekty
a cyklicznie to mit jak kreatyna była droga i oszczędzano
If you want to fly with the eagles, you can't hang out with the crows - Brock Lesnar