Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
elo, mam kilka pytan, z gory dzieki za odp.
1. Czy cwiczenia aerobowe (rower, bieganie itd.) maja jakis wplyw na mase i sile miesni? [ chcialbym dodac cwiczenia aerobowe po treningu silowym na mase zeby jednoczesnie troche tluszczu zrzucać ]
2. W jakich sytuacjach moze nastapic spalanie mięśni?
Szacuny
18
Napisanych postów
397
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
7676
moze nastąpić w momencie gdy te cwiczenia będą zbyt intensywne i nie będzie trzymana odpowienia dieta. Poza tym zaopatrz sie w glutaminę i to zmniejszy to ryzyko ale oczywiscie podstawa to odpwoiednia intensywnossc i adekwatna dieta
Zmieniony przez - Admiral w dniu 2004-04-10 16:06:52
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
spoko, narazie nie grozi mi spalanie miesni, po prostu ciekawy bylem kiedy takie cos moze nastapic. Diete mam wiec spox, bardziej interesuje mnie czy mozna laczyc aeroby z treningiem masowym (czy jedno moze miec negatywny wplyw na drugie?)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
rozumiem, w tym momencie bardziej mi zależy na zrzuceniu troche tluszczu, wiec mysle ze jak polacze trening masowy z aerobami to powinno byc ok.. Diete mam raczej redukcyjną niż pod mase.
Szacuny
20
Napisanych postów
12783
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
104474
możesz ale nie zrobisz masy mając redukcyjną dietę. Natomiast jak chcesz schudnąć to po co Ci trening masowy. Przy deficycie kalorii cieżkim treningiem krzywde możesz sobie zrobić.
Szacuny
20
Napisanych postów
12783
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
104474
o teraz już jakiś sens ;) Można , jednak umiarkowanie , wtedy nawet pomagają w budowie masy.Jaka to jest ilośc , jak często i z jaką intensywnością aby nie przeszkadzało trzeba samemu wyczuć.Myśle że można próbować z 15-to minutowymi aerobami po siłowce i będzie ok.
Taka sesja między innymi pomoże szybciej usunąć kwas mlekowy z mięśni co wspomoże regeneracje.