Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kilka pytań dotyczących cyklu

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1602

Formularz - Proszę o pomoc

19

Waga

78

Wzrost

178

Staż treningowy

3 lata

Obwód pasa

85

Obwód klatki piersiowej

110

Obwód uda

60

Ograniczenia żywieniowe (uczulenia, choroby)

Brak

Stan zdrowia

Bardzo dobry

Wrażliwość na stymulanty

Brak

Możliwosci finansowe

Duże

Cel/problem/opis

Nabranie mięśni + spalenie tłuszczu z brzucha
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 41
Witam!
Ćwiczę już łącznie ~3 lata, treningi dosyć regularne, dietę wprowadzałem tylko cyklicznie (co jest oczywiście błędem, wiem :) ), jednak od paru miesięcy staram się zabrać porządnie za ćwiczenia żeby mieć w końcu efekty adekwatne do długości stażu. Teraz jestem w okresie przerwy między cyklami (1 tydzień) i mam kilka pytań dotyczących treningu, suplementów i aerobów.

Dodam jeszcze, że jestem ektomorfikiem, startowo ważyłem ~63kg a obecnie podchodzi pod 80 (78 kg jeżeli być dokładnym), moim celem jest nabicie jeszcze kilku kilogramów, jednak nie chcę żeby to były otłuszczone kilogramy a raczej dobre, porządne mięśnie, mam już rozstępy na ramionach i nie chcę ich pogłębiać byle czym :)

1) Trening do oceny - wkleję ostatni tydzień moich treningów łącznie z ciężarami, byłbym wdzięczny gdyby ktoś ocenił czy ten program jest dobry i czy mogę go stosować w następnym cyklu.

Poniedziałek - Klatka
- Wyciskanie hantli na ławce poziomej - 4 serie x 8 powtórzeń - hantle 38 kg
- Wyciskanie sztangi na ławce skośnej (dodatnia) - 4 serie x 8 powtórzeń - 75/80/85/90
- Brama - ściąganie linek

Wtorek - Ręce (mój konik xP)
- Uginanie ramion ze sztangą stojąc - 4 x 8 30/35/40/45 kg
- Uginanie ramion ze sztangą na modlitewniku - 4 x 8 25/30/35/40 kg
- Podnoszenie hantli typem młotkowym - 16 kg

- Wyciskanie francuskie - 4 x 8 35/40/45/50 kg
- Prostowanie ramion na wyciągu

Czwartek - Plecy
- Martwy ciąg - 5 serii x 5 powtórzeń - 120 kg
- Ściąganie linki do klatki na wyciągu
- Wiosłowanie sztangą - 30/40/50/60

Piątek - Nogi + barki
- Przysiad - 5 serii x 5 powtórzeń - 70 kg (ciężar jest mały ponieważ w przeszłości miałem dosyć poważną kontuzję i muszę wdrażać się stopniowo i dokładnie, nie chcę niczego spier***** xP)
- Uginanie nóg leżąc
- 'Konik' na łydki, 4 x 12, 25/30/35/40

- Wyciskanie sztangi na barki - 4x8 40/45/50/55 kg
- Podnoszenie sztangielek bokiem - 4x8 10 kg hantle
- Szrugsy - hantle 30 kg

2) Aeroby, cardio
Tu mam duży dylemat - mam dosyć niski poziom tłuszczu, ale wskutek masowania dosyć sporo odłożyło mi się na brzuchu i chciałbym się go zacząć stopniowo pozbywać, o ile jest to możliwe w trakcie programu w którym chcę nabrać trochę mięśni. Dlatego, chcę dołożyć aeroby, czy to w formie biegania czy rowerku (na obecnym cyklu po każdym treningu miałem ~50 minut na rowerku) - i tu jest moje pytanie - czy ma sens robienie tego na czczo z dodatkiem BCAA, czy robić je po treningu?

3) Suplementacja
Tworzę już i tak spory wątek i nie chcę rozpisać się na 10 stron, dlatego jeżeli dostanę odpowiedzi to mogę rozpisać moją dietę dokładnie, mam jednak pytanie odnośnie suplementacji (dieta jest kompletna, gwarantuję, więc suplementy nie są brane jako "cudotwórcze" używki xd), czy ta którą wybrałem jest dobra i co ew do niej dodać:
- PHARMA FREAK Mass Freak jako gainer
- Universal Storm jako stack kreatynowy
- BCAA XPLODE
+ ?
Mass freak + storm stoją już u mnie na półce, BCAA mam zamiar zamówić, czy coś jeszcze do tego zestawu powinienem dodać?

To chyba wszystko, możliwe że o czymś zapomniałem, ale to dodam w razie potrzeby.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!
T
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Remik7 Ćpaj Sport
Ekspert
Szacuny 725 Napisanych postów 34667 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 254666
1. rozdziel sobie ten trening inaczej
nogi trenuj w osobny dzien - przysiady i uginanie to zdecydowanie za mało

2. mozesz robić na czczo, a przed wypic bcaa
jednak tutaj kluczową role odegra dieta

3. gainer ok
storm ok
bcaa xplode ok

mozesz domowić przedtreningówke jesli potrzebujesz powera na treningu
tu masz kilka opcji
https://www.sfd.pl/***Gotowe_zestawy_ze_znanych_produktów_sklepu_SFD***-t793565.html
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
1) Ok, to nogi wrzucę gdzieś indziej, a jak ćwiczenia? Są w porządku?
2) Dobra, to bieganie na czczo + BCAA
3) Przejrzę tą listę co mi wysłaleś i cos wybiorę :)

Dzięki!

Zmieniony przez - T.Dabrowski w dniu 2012-07-15 12:05:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 128 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6363
Dorzuć rozpiętki do Klaty, choćby 3 serie na lawce skosnej.

Na nogi dodałbym przysiady wykroczne, ew. prostowanie nóg w siadzie

I na plecy dodałbym też podciaganie na drazku szerokim uchwytem

Reszta wydaje się ok

Moje rady odnośnie Diety, ćwiczeń wynikają z doświadczenia związanego z w/w elementami. Nie są to tylko przeczytane i przekazane rady z Wikipedii, lecz poparte wlasnymi ćwiczeniami i obserwacją organizmu. Więc jeśli masz zamiar Hejtować moją pomoc skierowaną do innych użytkowników lepiej jak zaczniesz prowadzić normalną wymiane zdań niż przechwalać ryj

Lubie tą gębe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Remik7 Ćpaj Sport
Ekspert
Szacuny 725 Napisanych postów 34667 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 254666
na nogi siady, wykroki, żuraw, syzyfki, mc, wspięcia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Postaram się coś dorzucić do klaty, jednak po tych hantlach i sztandze już mam tak skatowaną że brama idealnie dobija i mogę wtedy umrzeć xd

Ok, rozbuduję trening na nogi bo widzę że faktycznie trochę kuleje

I jeszcze pytanie odnośnie przed-treningówek, przeglądam listę od Remik7 i mam pytanie - są jakieś przed-treningówki nie zawierające beta-alaniny? Bo brałem i horse power'a, i ostatnio S.A.W.'a od Treca (polecam baardzo, nie ufałem trecowi zwłaszcza po ich <moim zdaniem> beznadziejniej kreatynie, ale bardzo miło się zaskoczyłem), ale wszystko to zawiera beta-alaninę i czasami na treningu mam wrażenie że mrówki pod skórą mnie rozsadzą :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 128 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6363
To dopasuj cwiczenia klaty tak, zebys mial jeszcze miejsce na "lekkie" rozpietki

Nie wiem jak z reszta Przedtreningówek, ale pomimo że "Shock Therapy" zawiera Beta-alanine to poleciłbym Ci ją bez dwóch zdań ja biore i kop na treningach niesamowity

Moje rady odnośnie Diety, ćwiczeń wynikają z doświadczenia związanego z w/w elementami. Nie są to tylko przeczytane i przekazane rady z Wikipedii, lecz poparte wlasnymi ćwiczeniami i obserwacją organizmu. Więc jeśli masz zamiar Hejtować moją pomoc skierowaną do innych użytkowników lepiej jak zaczniesz prowadzić normalną wymiane zdań niż przechwalać ryj

Lubie tą gębe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Remik7 Ćpaj Sport
Ekspert
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
panowie prosze wziac pod uwage, ze to dzial partnerski i prosze to uszanowac, bo dzieki partnerowi mamy co miesiac na nagrody dla was itp

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
o.O

Moje niedoinformowanie dalo o sobie znak. Na drugi raz bede pamietal

Lubie tą gębe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Remik7 Ćpaj Sport
Ekspert
TomQ-MAG
panowie prosze wziac pod uwage, ze to dzial partnerski i prosze to uszanowac, bo dzieki partnerowi mamy co miesiac na nagrody dla was itp

git
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pływanie

Następny temat

Ćwiczenia na sucho. Co i jak?

Spalanie
Polecane artykuły