Danie dobre przy dietach nieskowęglowodanowych
Skład:
- kapusta biała (młoda) ok 1,5kg
- udziec z indyka ok 1kg (samego mięsa)
- pierś z indyka ok 1kg
- celula: ok 300g
- papryka czerwona: ok 300g
- przyprawy: pieprz, sól, papryka ostra i słodka, bazylia
Przygotowanie:
Mięso przyprawiamy i pieczemy w temperaturze ok 170 stopni przez ok godzinę. Po wystudzeniu zdejmujemy skórę, wyciągamy kość a mięso kroimy na drobne kawałki i dodajemy do gotującej się, poszatkowanej wcześniej kapusty. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na wolnym ogniu, posypujemy papryką ostrą i słodką, dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i jeszcze chwilę dusimy. Ja dodałem też ok 200g boczniaków ale można dodać też pieczarki. Całość wrzucamy do garnka z kapustą i mięsem i dusimy na wolnym ogniu. Przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Wartości odżywcze całości:
kcal: ok 2400
B: 420g
W: 90g
T: 39g
Z tej ilości wyjdzie ok 8 solidnych porcji zatem wartości jednej wyglądają mniej więcej tak:
kcal: ok 300
B: 52g
W: 11g
T: 5g
SMACZNEGO
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html