Siema, jak trenować na worku?? Normalnie ćwicze boks tajski ale ostatnio mam problemy z kolanami, i chciałem coś boks poćwiczyć... I właśnie pytanie, jak to robić, żeby miało to sens. Bo jak do tej pory to nawalam w niego , tak jak w walce z cieniem. To dobry pomysł?? Z góry dzięki
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
U nas w klubie na kicku robimy seryjka 30 s nawalasz jak głupi jak najszybciej, przerwa 30 s i tak 8-10 razy, szybkość, wytrzymałość to wzmacnia na pewno i... trener mówił co ale nie miałem siły słuchać
a takie jak walka z cieniem jak najbardziej ma sens

,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
...
Napisał(a)
Prawidlowa postawa i
-uderzenia proste
-uderzenia sierpowe
-uderzenia haki
-low kicki (lewa i prawa noga)
-high kicki(lewa i prwa noga)
-łokcie
-kolana
-kombinacje
Każde ćwiczenie wykonujemy po 2 minuty a przerwy miedzy stacjami maja wynosić 1 minute.
ja cos takiego robie
-uderzenia proste
-uderzenia sierpowe
-uderzenia haki
-low kicki (lewa i prawa noga)
-high kicki(lewa i prwa noga)
-łokcie
-kolana
-kombinacje
Każde ćwiczenie wykonujemy po 2 minuty a przerwy miedzy stacjami maja wynosić 1 minute.
ja cos takiego robie
...
Napisał(a)
Aha zapomnialbym...wszelkie stacje oraz trening na tarczach z partnerem itd

Newsy MMA, K-1 i nie tylko - www.fight24.pl zapraszam!!!
...
Napisał(a)
Partnera nie mam do dyspozycij, oraz też nie wszystkie ćwiczenia mogę robić ze względu na kolana.
...
Napisał(a)
Ja zawsze wyobrazam sobie ze worek to przeciwnik...ktorego nienawidze xD i tak jakbym walczyl na ringu...normalne rundy po 2-3 minuty i chwila przerwy miedzy nimi...oprocz tego jeszcze czasem powoli technicznie zeby wszystko bylo idealnie

...wybieraj wybieraj wybieraj co wolisz-prawą czy lewą rękę mam Ci up******ić...!
...
Napisał(a)
ja za kazdym razem po tygodniu rozciagania mam problemy z kolanami doszedlem do wniosku ze zle sie rozciagam ;p moze ty tez dlatego masz problemy? troche nie na temat ale coz ;p
...
Napisał(a)
Zależy co jest priorytetem treningu... Jeśli technika to powolne dokładne ciosy, szybkość jak sama nazwa wskazuje szybkie ciosy, wytrzymałość to przeważnie staram się jak najdokładniej i w miare szybko - jak najdłużej ile starczy sił

Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!