Szacuny
6
Napisanych postów
364
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10738
Siemka!
Mam siłownie w piwnicy w starym budownictwie( nieogrzewane piwnice i korytarze)
Latem nie jest źle ale zimą sciany są mokre i zimne.
Jako ze idzie lato to postanowilismy sie zabrać za remont.
Jutro zbijamy cały tynk do cegły. I teraz moje pytanie: CO DALEJ?
Myslelismy zeby zostawic to do lata zeby przeschło i pozniej rzucic na to tynk. Nie wiadomo tylko czy to cos da.
Moze jest na forum ktos kto jest w temacie np. konczyl budowlanke lub robi w budownictwie...
Szacuny
2
Napisanych postów
312
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6372
Musicie zapewnić jak najlepszą wentylację, jeżeli jest to stare budownictwo to raczej ściany są bardzo grube i będzie się tego syfu trudno pozbyć. Najważniejsze że musi być zapewniona stała temperatura bez żadnych dużych wahań temperatur.
Jest to dom jedno- czy wielorodzinny?
Szacuny
2
Napisanych postów
693
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23554
Jeżeli pomieszczenie nie jest ogrzewane to raczej nic nie da się zrobić. jeżeli jest ogrzewane to tak jak napisał kolega wyżej wentylacja z jak najlepszą cyrkulacją powietrza.
No chyba że macie fundusze wtedy można ocieplić ściany od wewnątrz
styropianem albo wełną mineralną pod warunkiem że pomieszczenie jest ogrzewane i wentylowane.
sam tynk raczej nie pomoże najwyżej zlikwiduje na jakiś czas problem pleśni w pomieszczeniu jeżeli jest.
Zmieniony przez - Florian555 w dniu 2008-05-23 00:45:09
Szacuny
4
Napisanych postów
510
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
28014
jak masz fundusze to remoncik powinien załatwić sprawe. mam chate na wsi, stare budownicto, jak polozylem dywan to zaczal plesniec od wilgoci, masakra:/
teraz juz jest po problemie:) zrobiona zostala wylewka, pomieszczenie mam wysokie wiec styropian dosc gruby + dwie warstwy folii, jak juz zbijecie tynk ze scian to tez mozna ocieplic, troche kasy w to pojdzie...
Upadłem! Nikt nie poda ręki?!! Nie szkodzi! SAM WSTANE! ... SILNIEJSZY!!!