Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
26
Napisanych postów
1674
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
15517
Witam witam,
dużo można się naczytać o tym, że insulina zabija, że można szybko stać się po niej kaleką, ponieważ dawki dobierane są na 'oko' przez adeptów kulturystyki. Ale mówi się przeważnie o dawkach wysokich.
Czy dawka rzędu 2j-5j. po treningu może zaszkodzić? (przyjmujemy, że ww zostały zjedzone bądź wypite do 15 minut od iniekcji insuliny, oraz posiłek po ok. 1 godzinie) Czy taka dawka też może spowodować cukrzycę i inne objawy/choroby? Czy jest to na tyle niska dawka, że raczej wszystko będzie ok i nie ma co się obawiać przy takiej dawce, a bać należy się zacząć od 10j w górę?
Kolejna kwestia to pytanie do Was. Preferujecie HUMALOG we flakonie + insulinówki, czy kartridżach i pen do tego? Czy jest możliwe nabranie insulinówką substancji z flakonu, czy należy najpierw nabrać substancję do zwykłej strzykawki igłą do iniekcji domięśniowej, a następnie ze strzykawki pobrać insulinówką pożądaną ilość substancji?
Szacuny
26
Napisanych postów
1674
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
15517
mm1986
Dawka 2-5 units nie ma sensu jezeli chcesz z tej insy cos wyciagnac. Ja wale penem,novo krotka.
Od czegoś trzeba zacząć, a bezpieczeństwo przede wszystkim przy takim środku. Poza tym nawet przy 2ui zawsze jest już trochę anabolizm podkręcony, a ja nie oczekuje że będę się zmieniał w oczach. Wolę wolniej a stabilniej i lepszej jakości, bynajmniej jeśli chodzi o insulinę.
Szacuny
640
Napisanych postów
11875
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
88271
Zaczac trzeba od glukometru i diety. Mozesz sprobowac, ale osobiscie ten temat przerabialem i brac inse 2-5 ui jest kompletnie bez sensu, takie moje odczucia, tak samo jak branie jej odscholowo, raz dzienie po treningu, to srodek ktory trzeba brac 2-3x dzienie conajmiej, wtedy czuc jego moc i zalety, co do dawkowania trzeba podbijac takze stala dawka 2-5 ui szalu nie zrobi a moze spowodowac aua, takze ja bym odpuscil takie cos, to tylko moja rada :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106327
Napisanych postów
378356
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711697
ja biłem rano po przebudzeniu i po treningu tylko trening kończyłem ok 11-11.30 doszedłem do 15 j.m.,ale biłem penem.nie wiem jak teraz ale peny były na allegro do kupienia.ostatnio biłem humulin R
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2012-09-02 08:58:56
Szacuny
868
Napisanych postów
26640
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
260190
tylko pen,2-5iu nic nie poczujesz nawet jak byś bo tym nie zjadł nic to odczujesz tylko lekką hipkę która sama ustąpi,nie ma sensu bawić się w coś takiego,zacząłbym od 8iu po treningu i doszedłbym stopniowo do 2x10iu w ciągu dnia na pierwszy raz,a jak masz insę novo to rozważyłbym bicie jej do każdego posiłku
Szacuny
868
Napisanych postów
26640
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
260190
Panowie lecicie insę cały tydzień czy tylko w dni treningowe,zastanawiam się jaki sposób jest lepszy,Darek mi kiedyś doradzał,żeby lecieć tylko w treningowe dzięki temu nie będzie trzeba szybko podbijać dawek,a w dni bez insy obcinać ww i zastępować brakujące kalorie tłuszczem dzięki czemu nie będziemy łapać dużo fatu