SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ilosc bialka w miesie surowym, a ugotowanym

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5142

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3346
Wiem, ze jest taka zasada, ze produkty wazy sie przed obrobka
Ale czy to tez tyczy sie np piersi z kurczaka, tzn. ja tak jadlem, ze jak chcialem 100 g miesa zeby miec 20 g bialka, to gotowalem najpierw cala piers i pozniej odmierzalem 100 g gotowanej piersi. Dobrze robilem??
Bo cos mi za szybko te piersi zawsze schodzily, a to nie sa tanie rzeczy jak dla mnie

Zmieniony przez - Pater92 w dniu 2010-07-13 18:50:42
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16401 Napisanych postów 127944 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1439085
Po ugotowaniu coś tam zginie wartości ile to nie wiem.
Poszukaj tutaj
http://nutritiondata.self.com/ 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3346
z tej strony wynika ze w stosunku do calej zawartosci miesa piers ugotowana ma o 1% mniej bialka od ugotowanej


Zmieniony przez - Pater92 w dniu 2010-07-13 19:09:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16401 Napisanych postów 127944 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1439085
Porównaj jeszcze z tym
http://www.niam.pl/produkty/produkt/143-piers_z_kury
Przeczytaj to jeszcze raz co napisałeś
z tej strony wynika ze w stosunku do calej zawartosci miesa piers ugotowana ma o 1% mniej bialka od ugotowanej

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3346
No chodzilo mi o udzial procentowy, na tamtej stronce piers ugotowana ma 23% bialka, a nieugotowana 24%,
ugotowana
http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/10046/2
nieugotowana
http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/10048/2

Czyli mam rozumiec, ze bialko praktycznie sie nie "wytraca" po ugotowaniu i wazyc piersi jak sa surowe tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3346
A nie zaraz bo juz mi sie popieprzylo wszystko

Tam jest napisane ze w 28 g nieugotowanej jest 4,1 g bialka, a w 28 g ugotowanej 4,4g bialka, czyli to znaczy ze jednak dobrze robilem ze waze ta ugotowana?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 428 Napisanych postów 56364 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184874
Nie wiem co TY kombinujesz ale waż przed obróbką jest o wiele wygodniej.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 491 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3691
waż wszystko przed obróbką.
po za tym to nie są duże różnice... 0,3g....

Kulturystyka pokazuje jakim jesteś człowiekiem, twardym jak stal czy miękkim jak panienka.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 428 Napisanych postów 56364 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184874
Ale czy wy mówicie o podwyższaniu ilości białka ? przecież mięso zmienia wagę więc bedzie miało więcej białka ale na to samo wychodzi.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3346
Dobra to bede wazyc surowa, sam nie wiem czemu wazylem gotowana;>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 428 Napisanych postów 56364 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184874
mnie o to nie pytaj.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dietka na redukcje

Następny temat

Jak spalić tkankę tłuszczową

nutloveb