Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
52
Napisanych postów
5557
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
53767
Witam pare pytan odnosnie cyklu z insulina.
zaczynam od poniedzialku i teraz mam kilka watpliwosci.
odrazu po strzale 5 min daje waxy maize starch 9g na 1iu okolo+10g amino potem standard 15 po duza porcja bialka .
niechce mi sie rozpisywac calej diety bo to niema sensu.
w posilku po insulinowym ma byc czysto wegle + bialko.
moga byc owsiane i kurczak? czy blonnik odpada?
i kolejne zagadnienie odnosnie tluszczy jak mniej wiecej rozlozyc przyjmowanie tluszczy w jakich dawkach na posilki i mniej wiecej ile na kg masy ciala. Jak sie naczytalem generalnie nie zaleca sie stosowania go zbyt duzo i stosowanie wraz z ciagle dzialajaca w organizmie insulina. Wiec moje pytanie kieruje do madrych glow.
Szacuny
16
Napisanych postów
883
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9537
ja pije glukoze w proszku 40gr do 10 j.u potem pije szejka40-50gr serwatki i 20-30gr amino w zaleznosc od nastroju godzine 15minut pozniej cyc z ryzem a miedzyczasie sacze sobie puszke pepsi.teraz juz wiem dokladnie ze pomiedzy 3a 4godzina od shota insy moglbym usnac na stojaco.sprobuje skrocic troche tyh wegli prostych dzieki j-dan
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
z tłuszczy makrela wędzona,mięso chude(wolowina,kura)
jeżeli lecisz krótką inse to śmiało możesz po strzale szamać od razu posiłek z ryżu i kuraka
cukry proste zostaw sobie do treningu jak zapotrzebowanie energetyczne jest dużo większe.
białka do insy dajemy oporowo w końcu po to ją bierzemy,żeby jak najwięcej tego białka dostało sie do naszego mięcha.
można jeszcze olej mct,chyba,że nie będziesz się zalewał w tempie zawrotnym to łyżeczka do każdego posiłku oleje lnianego nie powinna zaszkodzić.
Szacuny
52
Napisanych postów
5557
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
53767
dobra justine niech to wyglada tak :
wstaje rano insa+gh odrazu po 5min z 90 waxy maize+10g amino 15 min po z 80g gold wheya. godzine po shocie chcialem dac 100-150 owsianki + 250g cyca. czyli te posilki zostaja bez tluszczu. potem wracam do normalnych posilkow wegla bialka warzywa tluszcze. to samo powtarzam po treningu shot tego i tego + to samo co wyzej.
gdzies tam bede popijac sobie izotoniki. Z tluszczy glownie spozywam siemie lniane tzn olej z niego i orzechy wloskie + maslo orzechowe. Dorzuce tluste ryby tez. tylko chodzilo mi o to raczej. czy moze byc owsianka zamiast ryzu po insie czy lepiej dac ryz. i kiedy te tluszcze ladowac i czy dac mniej czy wiecej niz 1g na kg.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106331
Napisanych postów
378364
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711716
Center rozpisz cykl jaki będziesz jechał oraz ilości hormonu i insy,oraz jak będziesz leciał inse 6 tyg brania 2-3 przerwy czy tylko w dni treningowe?bo sam wskakuje w styczniu na cykl z insą i hormonem i zbieram info
po 5 tyg
8iu gh
susta
t3
20jednostek insy. 2x10 iu
Ponawiam pytanie z gory.
EDIT:
hmm niewiem jeszcze jak bede inse brac cwicze 5x tyg wiec mysle bede brac w treningowe ale nie dluzej niz 6 tyg.
prawdopodobnie przerwa na igf 6tyg i odnowa insa . niewiem jeszcze zobacze . szczerze niemam planu na branie insuliny wyjdzie w praniu .
Zmieniony przez - Center88 w dniu 2009-12-09 21:57:16
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1875
ładnie sie bawisz rocznik 1988 , w****jj cykli za soba i juz wchodzisz na inse :)
ciekawi mnie ile jeszcze bedziesz cwiczył lat albo ile lat wytrzyma twoj organizm ?? tak czy inaczej zdrowia zycze bro
Szacuny
52
Napisanych postów
5557
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
53767
ryz basmati np tez ma niskie ig przeciez. a cukry pojde odrazu po slinie. ale spoko 1:0 dla ryzu. dlatego owsianke myslalem bo za***iscie latwo ja wypic a ryzu juz nie moge ogladac.