SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

HST do oceny

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 690

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 361 Wiek 25 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 32239
Witam.
Od nowego roku planuję masę, obecnie ćwiczyłem na redukcji FBW, najlepiej mi podchodził dlatego zainteresowałem się HST. Przeczytałem kilka tematów i postanowiłem sam ułożyć. Trening 3x w tygodniu. Ćwiczyłem FBW układem klatka,barki,triceps,nogi,plecy, biceps, dlatego tak taka też będzie kolejność HST, staż ok 1,5 roku:

Klatka:
Wyciskanie sztangi skos - 2 serie
Pompki na poręczach - 2 serie

Barki:
Żołnierskie - 2 serie
Unoszenie sztangielek bokiem - 2 serie

Triceps:
Prostowanie ramion na wyciągu - 1 seria

Nogi:
Przysiad ze sztanga na karku - 2 serie
Martwy ciąg na prostych nogach - 2 serie

Plecy:
Wiosłowanie nachwytem - 2 serie
Ściąganie linki wyciągu górnego - 2 serie

Biceps:
Uginanie ze sztangą - 1 seria

I jeszcze pytania:
-czy przed właściwym ciężarem wykonać 2 serie na mniejszych ciężarach i dopiero liczyć serię właściwym ciężarem?
-czy dodać na koniec jeszcze jedno ćwiczenie na brzuch czy już nie?
-co prawda to nie pytanie do treningu, ale czy lepiej od razu kreatynę brać z beta-alaniną, czy może poczekać? (nie będzie to pierwszy raz)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 5637 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 43870
jaki rozkłąd na poszczególnych mikrocykili ?
- tak robiz serie wstępne
- brzuch i łydki na zmiane
kreta z BA mozesz mieszać ale lepiej przeplataj na zmianę wg cykli

Doradca w dziale Alternatywna Droga
Instruktor Sportów Siłowych
Dietetyk

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 46 Napisanych postów 2239 Wiek 2 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 61364
To jest trening FBW,a nie HST,poczytaj o tym treningu w postach podwieszonych w dziale"Trening w domu".Pozdrawiam.

rower1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 361 Wiek 25 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 32239
canecorso
jaki rozkłąd na poszczególnych mikrocykili ?

Tak jak wszędzie jest napisane:
2 tygodnie po 15 powtórzeń
2 tygodnie po 10
2 tygodnie po 5
2 tygodnie po 5 negativ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 119 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1277
Biceps i triceps po 1 serii ? Jak dla mnie błąd choćby tutaj .. W wielu przypadkach pierwsza seria jest bardziej ,,wstępem" do ataku danej partii ciala niz rozwijaniem sylwetki :) . Pomyślal bym nad FBW 4-5 ćwiczeń z początkowych faz ,,I rok treningów" . Ewentualnie dorzuć coś na brzuszek jak plank czy ab wheel :) . Gotowy program na wiele wiele tygodni znajdziesz w wyżej wymienionym przeze mnie artykule . Powodzenia , pozdrawiam .
2
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rumuński martwy ciąg (RDL) - technika wykonania

Następny temat

Spięte najszersze grzbietu

nutloveb