Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
heh.. panie hideyoshi Go Rin No Sho jest wlasnie najslynniejsza pozycja dla biznesmenow, ktora wyszla dawno temu i to w nie tym celu. Moge ci nawet zacytowac fragment z okladki
"Mimo tego, że jej tematem sa techniczne i duchowe aspekty walki na miecze, to zawarte w niej przemyślenia okazują się zaskakująco trafne w przypadku każdego konfliktu: począwszy od sztuk walki, a skończywszy na bezwzgędnyc zmaganiach współczesnego świata biznesu"
Starczy ci tyle? :D
.: satori :.
"nie jest wstydem przegrać, jeśli próbowało się wygrać"
Szacuny
4
Napisanych postów
1567
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13828
Po co sie bawić w angielskie tłumaczenia? Kup sobie polską wersję tłumaczoną bezpośrednio z japońskiego. Fakt, nie jest zbyt obszerna (każda księga ok.30 stron) ale jak dla mnie to zaj****** rzecz... Polecam!
There can be only one!
No chamy, wiązać się w pęczki...!
MANIPULATORS & DEVIANTS SQUAD :)
Szacuny
4
Napisanych postów
1567
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13828
Poszukaj w sklapach z rzeczami do MA. Np. w Wawie w Budo na Brackiej. Jeżeli nie możesz to poszukaj sprzedaży wysyłkowej.Adresu nie pamiętam ale firma to Diamond Books. Wrzuć na wyszukiwarę...
There can be only one!
No chamy, wiązać się w pęczki...!
MANIPULATORS & DEVIANTS SQUAD :)
Szacuny
0
Napisanych postów
158
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3742
Czołem!
Tylko uważaj bo są dwie wersje tej księgi . Klasyczna dla fajterów i jakaś zmutowana wersja dla menedżerów i inne ******ły, która przenosi idee Musashiego na działania w biznesie...
Szacuny
0
Napisanych postów
158
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3742
Czołem!
Sprawdź ten link
http://www.cicchetti1.com/rob/bushido.htm ale z tego co wiem to nie było to chyba nigdy spisane. Kodeks funkcjonował w formie niepisanej więc musisz poszukać po książkach sieci i z tego sobie skompilować kodeks...
pozdroofka paroofka
Szacuny
0
Napisanych postów
61
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2108
Gorin No Sho wydane zostało przez wydawnictwo Diamond Books (podobnie jak kodeks Bushido), w sumie widziałem je w każdej większej księgarni(w Krakowie). Kosztuje ok 35 zł.
"Aby wygrać- doprowadź swego przeciwnika do wściekłości, a sam zachowuj spokój..."