SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Garnek do gotowania próżniowego

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3636

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10711 Napisanych postów 45580 Wiek 25 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzień dobry

Zainteresował mnie garnek do gotowania póżniowego, bardzo mnie zainteresował ...
Czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony, ( ? ) żeby nie kupić jakiegoś szajsu
i kolejne pytanie....

w takim garnku, gotujemy produkty zamknięte w worku próżniowym, no i co ? co z zasadą, że unikamy plastiku a już najbardziej kontaktu z podgrzewaniem w plastiku ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2873 Napisanych postów 7709 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 925458
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10711 Napisanych postów 45580 Wiek 25 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
FighterX
Chodzi Ci o souis vide ?


tak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2873 Napisanych postów 7709 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 925458
Nigdy nie próbowałem, także nie podpowiem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3358 Napisanych postów 41151 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 334166
Souis vide, to takie nie do końca gotowanie, bo woda ma 50-60*C- do gotowania daleko
Może przy takiej temp nie ma aż takiej obawy o ten plastik? Musisz poszukać

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 8724 Napisanych postów 111334 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1355350
Niska temperatura, no i zalezy jeszcze z czego worek zrobiony, nie próbowałem, dla mnie szkoda czasu raczej.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10711 Napisanych postów 45580 Wiek 25 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
no, nie koniecznie, mięso jest z tego rewelacyjne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
blue_hope Doradca
Ekspert
Szacuny 3211 Napisanych postów 15808 Wiek 31 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 146708
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2873 Napisanych postów 7709 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 925458
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10711 Napisanych postów 45580 Wiek 25 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
blue_hope
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.


no tak, ale słuchajcie, tu chodzi własnie o tę próżnię, mnie plastikowy worek też się nie podoba, ale raz zjadłem kurczaka z takiego przygotowania - szok .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika Moderator
Ekspert
Szacuny 357 Napisanych postów 412 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 13937
souis vide jest rewelacyjną metodą przyrządzania mięcha. ja osobiscie uwielbiam. kaczka, indyk, kurczak, ryby, super sprawa. sama sę zastanawiałam nam urządzeniem...ale... po pierwsze nie mam na nie miejsca, po drugie, w domu jedzenie ma być przygotowane szybko - też można zrobić to mega smacznie a po trzecie, musisz miec kolejne urządzenie do vacum.... mnie cała zabawa zniechęciła, ale w restauracji chętnie korzystam z takich dań.
2
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Produkty