Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dzień dobry
Zainteresował mnie garnek do gotowania póżniowego, bardzo mnie zainteresował ...
Czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony, ( ? ) żeby nie kupić jakiegoś szajsu
i kolejne pytanie....
w takim garnku, gotujemy produkty zamknięte w worku próżniowym, no i co ? co z zasadą, że unikamy plastiku a już najbardziej kontaktu z podgrzewaniem w plastiku ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14677
Napisanych postów
53191
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400701
Souis vide, to takie nie do końca gotowanie, bo woda ma 50-60*C- do gotowania daleko Może przy takiej temp nie ma aż takiej obawy o ten plastik? Musisz poszukać
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
blue_hope
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.
no tak, ale słuchajcie, tu chodzi własnie o tę próżnię, mnie plastikowy worek też się nie podoba, ale raz zjadłem kurczaka z takiego przygotowania - szok .
Szacuny
375
Napisanych postów
423
Wiek
41 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
13988
souis vide jest rewelacyjną metodą przyrządzania mięcha. ja osobiscie uwielbiam. kaczka, indyk, kurczak, ryby, super sprawa. sama sę zastanawiałam nam urządzeniem...ale... po pierwsze nie mam na nie miejsca, po drugie, w domu jedzenie ma być przygotowane szybko - też można zrobić to mega smacznie a po trzecie, musisz miec kolejne urządzenie do vacum.... mnie cała zabawa zniechęciła, ale w restauracji chętnie korzystam z takich dań.