Ostatni trening miałem w poniedziałek, zawsze robie jeden dzien przerwy od ostatniego i wlasnie wypada na dzisiaj (środa). Jednak strasznie mi sie nie chce i zdecydowałem ze pojde jutro. Czy taki jednorazowy wybryk bedzie czymś skutkował?
...
Niejednokrotnie będzie się nam przytrafiać sytuacja gdzie mamy na dany dzień zaplanowany trening, a nie damy rady wykonać treningu siłowego z różnych przyczyn. Wówczas zastanawiamy jak duże szkody przyniesie ominięcie treningu.
A tak na prawdę nie przyniesie żadnych szkód. Musimy do kwestii kształtowania sylwetki podejść w bardzo zrównoważony sposób i nie dać się zwariować. Jeśli wypadnie nam jeden trening siłowy lub przesuniemy go o dzień lub dwa to absolutnie nie wpłynie na nasza formę.
Plan treningowy to oczywiście podstawa, ale musimy mieć świadomość, że większość z nas to nie pro zawodnicy, którzy mają wyznaczony termin zawodów i do niego muszą się wyrobić z przygotowaniem formy startowej.
Przeciętni użytkownicy siłowni mają czas i nie wpływa znacząco na formę przesunięcie lub wypadnięcie jednego treningu.
Każdy z nas ma codzienne obowiązki, gorsze samopoczucie, zmęczenie i czasem to weryfikuje nasze plany na trening. Więc nie ma się czym za bardzo przejmować tylko zrobić swoje na kolejnym treningu.
Polecamy również: Kiedy robić przerwę w treningu?
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2021-06-10 13:41:08
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
radekyOstatni trening miałem w poniedziałek, zawsze robie jeden dzien przerwy od ostatniego i wlasnie wypada na dzisiaj (środa). Jednak strasznie mi sie nie chce i zdecydowałem ze pojde jutro. Czy taki jednorazowy wybryk bedzie czymś skutkował?
Nie będzie miał żadnych negatywnych następstw więc się nie przejmuj bo nic złego się nie stanie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!

Krzysztof Piekarz