Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
5
Czesc, mam 16 lat 189cm wzrostu przy wadze około 75kg. Do 15 roku życia uprawiałem zawodowo sport ale przez kontuzje przerzucilem sie na silownie. Po jakims czasie treningu zauwazylem ze moja prawa strona klatki jest praktycznie wklesla i bez miesni od srodkowej strony. Myslicie ze najlepszym rozwiazaniem bedzie lekarz albo robudowa tych miesni?
Szacuny
12449
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
witaj. tak, wart tutaj skonsultowac sie minimum z fijzo, aby obejhrzal klate, czy nie jets to wynikiem np skoliozy. Byc moze jest to jedynie kwestia brzusca miensiowego, ale to juz trzeba dokladnie sprawdzic
Szacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Rzeczywiście wygląda to dość niespotykanie i niepokojąco. Ciężko jest stwierdzić z jakiego powodu. Być może jest to jakaś wada już od urodzenia, z tym że wcześniej tego po prostu jako dziecko nie widziałeś. W trakcie rozwoju, uwidacznia się ona bardziej. Bardzo mało prawdopodobne jest żebyś zerwał przyczep klatki piersiowej od strony mostka. Nie pozostaje w takiej sytuacji nic innego, jak wybrać się do lekarza specjalisty w celu wykonania prześwietlenia klatki piersiowej (RTG) i ewentualnie badania USG.