Jest bardzo prosty i zajmuje mniej niż 30min.
Na początek - lista składników i B/T/WW na całosć :
*Rozmaryn
*Tymianek
*Koperek
*Pieprz cytrynowym / biały
*Kurkuma
Sposób przygotowania :
Dorsz :
1. Filet z dorsza pokroić w grubszą kostkę.
2.Posypać solą, kurkumą, pieprzem cytrynowym lub białym (wg uznania).
3.Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą (lub PAM'em bez kcal).
4.Piec w temperaturze 180 stopni około 10-12min.
5. Po tym czasie dodajemy sos i zapiekamy.
Sos pomidorowo-ziołowy
W czasie gdy dorsz się piecze robimy sos :
1.Podsmażamy cebulkę na maśle, dodajemy odrobinę cukry aby się skameralizowała.
2.Dodajemy pomidory (najlepiej kupić krojone albo samemu pokroić) , całość redukujemy.
3. Wsypujemy mieszankę ziół, sól, pieprz i doprowadzamy do wrzenia.
4.Sos dodajemy na dorsza, posypujemy kukurydzą i zapiekamy około 12-15min
Na koniec można posypać świeżym koperkiem
Od siebie mogę powiedzieć że wyszło pyszne
Zmieniony przez - Mosto w dniu 2015-11-06 23:04:25
Zapraszam do dziennika :
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Mosto_/_Redukcja_pods._str_19__start_masy_str_29_-t1010286.html