WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Dieta niskowęglowodanowa(jak zredukować tkankę tłuszczową nie tracąc z mięśni??)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 7880

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 238
Witam wszystkich .

Jak w temacie, chciałbym zredukować tkankę tłuszczową( brzuch i "oponke" ), nie tracąc jednocześnie z innych partii ciała. Mój pomysł jest taki:

Dieta: 3, 4 posiłki dziennie , głównie białko i tłuszcze, węglowodanów spożywam w granicach 0-20,30 gram dziennie.

Trening: 3, 4 ( I: klatka, 3 ćwiczenia po 3 serie: triceps, 2 ćwiczenia po 3 serie, wszystko po 8 powtórzeń, miedzy seriami brzuch; II: barki, 3/3, biceps 3/3, po 8, między seriami brzuch; III: plecy, 3/3, przedramię 2/3 po 8, między seriami brzuch; IV: nogi 4/3 po 8, miedzy seriami brzuch.

Suplementacja: przed treningiem l-karnityna.

O mnie : 26 lat, wzrost 178, waga 90, obwód pasa 100 cm.

Bardzo prosze o poradę i wskazówki co mam ulepszyć, poprawić zmienić, zarówno pod kontem treningu, odżywiania i suplementacji.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 45261
chelaty , mleczany itp itd i tak najlepiej przyswajają się witaminy z pożywienia np. z warzyw/owoców

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2007-04-10 14:18:27

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 575 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12129
czlowieku 30g weglowodanow??jak ty wogle funkcjonujesz??ja przy 170 ledwo daje rade ale mniejsza z tym.....tkanki tl nie da sie zgubic tylko z brzucha spada ona z calego ciala...poczytaj o diecie i daj ja do sprawdzenia bo cos widze ze kiepsko ona musi wygladac ale moze sie myle
pzdr

ROAD TO MP 2010 :)

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 575 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12129
a po drugie spozywaj po 5-6 mniejszych posilkow a nie 3-4
w cwiczeniach daj po wiecej powt np 10-15
na triceps daj 3cw po 3serie a na biceps 2cw po 3serie
oj musisz jeszcze duzo poczytac
pzdr
1

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 44 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 238
To jest dieta Atkinsa(optymalna) z tego co się orientuje powszechnie uznawana, nie wiem tylko jak to się ma w połączeniu z treningiem. Jak sie mieszcze w 30 g. spożywam duże ilości mięsa, ryb, do tego nabiał i mała ilość warzyw. Mój przykładowy dzień: I posiłek: jajecznica na boczku z cebulą, II posiłek: 500- 1000 gr piersi z indyka, 200, 300 gram brokuł, III posiłek: śledzie w śmietanie, IV posiłek: 100 gr sera zółtego, 150 gr tuńczyka. Piszesz abym ziększył ilość powtórzeń, ale mi zależy aby głównie zrzucić "maćka", troche z wagi tak do 85kg.
PS: Gratki za zwycięstwo z Ruchem.
...
Napisał(a)
Początkujący
dzieki
ale zeby zrzucic tego macka podczas treningu musisz miec praktycznie caly czas podwyzszone tetno takze wieksza ilosc powt przerwy miedzy seriami max45sek.ja osobiscie nie znam tej diety ale zaraz poczytam
dobrze napisales ze w jednym posilku zjadasz 500-1000g piersi widze ze dziany jestes
p.s niewiesz jak sie wykupuje abona przez smsa??
pzdr

...
Napisał(a)
Początkujący
wg mnie ta dieta ma za duzo tluszczow i to moze doprowadzic do przybrania tluszczu
ale na kazdego dziala inaczej -sprubuj i zobacz jak na ciebie dziala i jak co to wprowadz poprawki itp
pzdr

...
Napisał(a)
Początkujący
Niestety nie wiem. Wracając do tematu, dlatego staram się między każdą serią ćwiczyć brzuch, a mój trening trwa maksymalnie 1h.
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 6327
przedewszystkim aeroby. dieta nie jest najlepsza, nie ma tu strowych tłuszczy i jesz syf typu sledzie w smietanie, nie masz sera bialego ktore powinienes jesc na noc i niewiele warzyw. ponad to brak o3, oliwy z oliwek, witamin! przy takiej diecie(ketonicznej) popelniajac takie bledy zrobisz sobie krzywde...zmien diete na zbilansowana albo 10 przykazan zywieniowych.
odsylam do czytania postów zamieszczonych na samej górze dzialu odzywianie bo ta dieta nie jest dla Ciebie.
pozdro. i ustosunkujs ie do tego bo sie tylko rozchorujesz.

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 2566 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 10268
Podaj staż, wiek, wagę, wzrost oraz przeciwskazania zdrowotne ( jeśli są ).
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 45261
po pierwsze zapisac sie na siłownie i zmienić diametralnie styl odżywiania na coś w stylu co notafuk pisał (10 Wskazówek Żywieniowych)

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Początkujący
Hey !! Dzięki za opinie, chyba się zdecyduje na dietę zbilansowaną, a co proponujecie jeżeli chodzi o suplementacje, jeżeli juz doprowadzę do porzodku odżywianie?? Pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Makrela jako zrodlo zdrowych tluszczy w diecie?

Następny temat

O co chodzi w ''głodzie'' ?

electro
Polecane artykuły