PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźTo dosc rozlegly temat wiec moze poczytaj na poczatek:
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=50408 by Kain
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=29058 by Si2uiel
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=64042 by Smoczek
Potem prosze pytac.
______________________________
I want to be a better man
Lord knows that I'm trying
I want to keep the master's plan
But sometimes things get wild
Demons sleep with me in bed
I can feel their fire
When darkness gets around my head
Sometimes I go blind
______________________________
Doradca w Odżywianiu
pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
ad.3 - nie rozumie za bardzo o co ci chodzi z tym makaronem. Przecież zawiera i białko i węglowodany.
Na resztę pytan niestety nie potrafie ci odpowiedziec. Ale myśle że znajdą się tacy co będą potrafili.
>>>Z dnia na dzień więcej siły, większe ciężary, wiecej masy mięśniowej<<<
> > > Go Hard... Or Go Home! < < <
test Olimp Massacra - http://www.sfd.pl/temat377802/
test Olimp Knockout + ALRI Venom - http://www.sfd.pl/TEST:_Alri_Venom_&_Olimp_Knockout_by_skorup-t331150.html
pierwszy start - http://www.sfd.pl/VI_Ostrzeszowskie_Zawody_Kulturystyczne_-_fotorelacja-t339277.html
ogolnie pieczwywo to zlo ale jak juz wyvierac to pieczywo gracham ze wzgledu na niskie przetworzenie w produkcji itp i skladniki ktore sa w grachamie a biale pieczywo jest ubogie i tylko zapycha nic wiecej to no 1
nie posilek to posilek zlozony z ww bb i tl a banan ci tego niezastapi no 2
3 jako ww - patrz tablice i juz masz
platki owsiane pszenne kasze makarony ryze itp itd
najllepiej platki z rana potem odpowi9dnia ilosc w kazdym posilku i wykluczamy je na noc tylko samo bialko
"Podstawowym źródłem energii są węglowodany, przy czym preferowane są węglowodany złożone (skrobia). Węglowodany złożone zapewniają stały, równomierny dopływ energii do naszego organizmu. Węglowodany proste (cukry) także dostarczją dużo energii, ale w znacznie krótszym czasie."
proste tych inkamy sa one w cukierkach i cirze ogolnioe oraz w owocach w postaci laktozy ktorej tez zaduzo ilosc niejest wskazana
milego
"maly" termitek
... .. .
milego
"maly" termitek
... .. .
Ad2. Tak, zielone jablko jak i banan to takze POSILKI. Dlatego rozplanowywujac diete i rozklad posilkow powinno sie je wlaczac w taki sposob by ich spozycie nie mialo charakteru podjadania (osobny temat)
Ad3. Makaron traktujemy jako weglowodany gdyz zawarte w nim bilko jest bialkiem roslinnm ktore polecam wlaczyc do bilansu kalorycznego ale nie uwzgledniac w bilansie azotowym.
Ad4.Weglowodany proste np : cukier,slodycze,owoce,laktoza(mleko),napoje izotoniczne Potrawy ktorych spozycie nalezy maksymalnie ograniczyc jedynie do postaci owocow gdyz podnosza one w naszym organizmie poziom glukozy ponad wartosc progowa i ich spozycie wiaze sie z kolejnymi gramami tluszczu, natomiast z owocami takze trzeba uwazac, mozna je spozywac ewentualnie po treningu (te zawierajace malo blonnika) lub miedzy posilkami gdyz spozywane do posilku natychmiast zamienia sie w tluszcz zapasowy. Weglowodany zlozone np: ryz,kasze,platki owsiane,jeczmienne itd.,warzywa,pieczywo pelnoziarniste etc. Posilki ktore powinny dominowac w diecie kazdego sportowca (poimijam etap robienia rzezby) , ich spozycie powinno byc najwieksze rano i w miare uplywu czasu malec by wreszcie na 3-4 godz. przed snem zupelnie je ograniczyc. Weglowodany zlozone to podstawa,spozywane w odpowiednich ilosciach, reguluja poziom glukozy we krwi i utrzymuja go w zakresie wartosci prawidlowych, przyczyniajac sie do rozwoju muskulatury, pozostajac bez wplywu na tkanke tluszczowa. Mam nadzieje ze rozwialem watpliwosci, w razie pytan smialo.
A great flame follows a little spark
Czy bułki i biały chleb są złe? To zależy pod jakim kątem na to patrzeć. Kulturysta przygotowujący się do zawodów na pewno będzie ich unikał, i jest to słuszne. Ale jeśli ktoś np. chodzi do szkoły to kanapki są najwygodniejszym rozwiązaniem. Ludzie, nie popadajcie w przesadę! Nawet Dorian Yates gdy jadł w publicznych miejscach nie wydziwiał, tylko jadł to co inni. Twierdzenie, że białe pieczywo zawiera pełno węglowodanów prostych jest nieścisłe. Owszem, zawiera pewne ilości dekstryn (krótkie łańcuchy będące produktem fragmentacji cząsteczek skrobi), które powstają podczas wypieku i podnoszą indeks glikemiczny, ale nie można mylić podstawowych pojęć. Przetwarzanie ziarna wiąże się z usunięciem otrębów i rozdrobnieniem środka do postaci mąki. Ponieważ otręby są usuwane, mąka ma białą barwę i jest zubożona w błonnik, witaminy i składniki mineralne, ale to nie znaczy, że składa się z węglowodanów prostych. Nadal głównym składnikiem mąki pozostaje skrobia.
Czy makarony zawierają wyłącznie białko roślinne? Otóż zależy to od tego z czego były robione. Jeśli na opakowaniu w składzie widnieje wyłącznie semolina, to tak. Jednak większość makaronów robiona jest z dodatkiem jajek, a więc zawierają również białko zwierzęce.
Sugeruję przed zadawaniem kolejnych pytań zapoznać się wstępnie z tabelą wartości odżywczych.
Al_Bundy_2
Makaron traktowany jest zdecydowanie jako potrawa węglowodanowa. Białka jest tam ok. 10g na 100g makaronu surowego i jest ono nienajwyższej jakości. Natomiast jabłko i banan to są przekąski a nie posiłki.
Posiłek powinien zawierać 30-40g białka i 60-80g węglowodanów (chyba że się odchudzasz to węgli mniej). Wszystko inne to przekąski. Też cenne i nie bez znaczenia, ale przekąski. Trudno zresztą, gdybym jadł 5 bananów, powiedzieć że jem 5 pełnych posiłków dziennie.
SONBATY
sonbaty http://www.atleta.pl
członek mafia.suple.hardcor.pl
Al_Bundy_2