Witam! Niedawno zakupiłem drążek, i próbuje sie podciągac, podchwytem dam rade 6 razy a nadchwytem z 3,4.W tym problem ze sie nieznam i chciałem abyscie mi cos doradzili jak sie podciągac ile i w jakie dni i chciałem jeszcze dodac ze chce nabrac troszku masy i jeszcze ostatnie pytanko bo kumpel mi mówił ze przez podciąganie mozna troche urosnąć a ja własnie nie chce bo jestem dosc wysoki tzn mam 183cm. Prosze o pomoc bede naprawde wdzięczny!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
No więc tak:
-jak chcesz więcej się podciągać albo mieć wytrzymalsze i silniejsze ręce to podciągaj się 2-3 razy w tyg w 5 serich na maxa
-wielkiej masy na drązku to nie zbudujesz, ale zawsze pare cm wejdzie...podchwytem jak się będziesz podciągał to idzie na biceps, ogólnie na całe ręce i plecy, podchwytem (szeroko) to idzie w najszetrszy grzbietu..poszerza i na ręce także.
-co do wzrostu to niekoniecznie od tego się rośnie...różnie to bywa..na wzrost raczej działa swobodne wiszenie na drążku...poza tym jakbyś jeszcze urósł z 2-3cm to nic wielkiego się Ci nie stanie.
Jak masz już drążek to proponowałbym Ci także wykonywać na nim ćwiczenia na brzuch...mianowicie..podciąganie kolan do klatki bądź unoszenie nóg ze zwisu do drązka(idzie dobrze na brzuch...sporo na siłę)
Jak coś jeszcze Cię interesuje co do drązka to pytaj
-jak chcesz więcej się podciągać albo mieć wytrzymalsze i silniejsze ręce to podciągaj się 2-3 razy w tyg w 5 serich na maxa
-wielkiej masy na drązku to nie zbudujesz, ale zawsze pare cm wejdzie...podchwytem jak się będziesz podciągał to idzie na biceps, ogólnie na całe ręce i plecy, podchwytem (szeroko) to idzie w najszetrszy grzbietu..poszerza i na ręce także.
-co do wzrostu to niekoniecznie od tego się rośnie...różnie to bywa..na wzrost raczej działa swobodne wiszenie na drążku...poza tym jakbyś jeszcze urósł z 2-3cm to nic wielkiego się Ci nie stanie.
Jak masz już drążek to proponowałbym Ci także wykonywać na nim ćwiczenia na brzuch...mianowicie..podciąganie kolan do klatki bądź unoszenie nóg ze zwisu do drązka(idzie dobrze na brzuch...sporo na siłę)
Jak coś jeszcze Cię interesuje co do drązka to pytaj

Jedyną rzeczą której powinniśmy się bać jest sam strach
...
Napisał(a)
A jak bede sie podciągał tak:
-w poniedziałek podchwytem 5 serii po 5,4 powtórzeń (więcej nie dam rady)
-środa nadchwytem też 5 serii gdzies tak po 4.3 powtórzenia bo wiecej nie dam rady w końcu jestem poczatkującym ale z biegiem czasu no to więcej bedzie bo na początku to ani razu sie nie mogłem podniesc. Chce tylko 2 razy w tygodniu bo nie chce bardzo sie wyrzeźbic. Co wy na to???
-w poniedziałek podchwytem 5 serii po 5,4 powtórzeń (więcej nie dam rady)
-środa nadchwytem też 5 serii gdzies tak po 4.3 powtórzenia bo wiecej nie dam rady w końcu jestem poczatkującym ale z biegiem czasu no to więcej bedzie bo na początku to ani razu sie nie mogłem podniesc. Chce tylko 2 razy w tygodniu bo nie chce bardzo sie wyrzeźbic. Co wy na to???
...
Napisał(a)
ja na to - podloz sobie stolek/krzeslo/lodowke/cokolwiek pod nogi i wykonuj 10-12 powtorzen (czesc pomagajac sobie podporka) x4. I tak co drugi dzien.
-World belongs to strong and brutal-
...
Napisał(a)
Rób tak jak radzi kolega powyżej albo...
....niech Twoje mięśnie pracują negatywnie. W końcowych powtórzeniach podskocz albo po stołku wejdź na drążek żeby mieć głowę powyżej drążka i powoli opuszczaj się. Przy ruchach negatywnych(w tym wypadku opuszczanie) pracuje większa ilość włókien mięśniowych.
....niech Twoje mięśnie pracują negatywnie. W końcowych powtórzeniach podskocz albo po stołku wejdź na drążek żeby mieć głowę powyżej drążka i powoli opuszczaj się. Przy ruchach negatywnych(w tym wypadku opuszczanie) pracuje większa ilość włókien mięśniowych.
...
Napisał(a)
a uwazasz ze ten trening jest tak intensywny jak ciezki trening na silowni, zeby robic dluzsza przerwe ?
-World belongs to strong and brutal-
...
Napisał(a)
nie tylko nie wiem czy jak bede tak czesto cwiczył to czy sie za bardzo nie wyrzeźbie
...
Napisał(a)
Czemu tak bardzo boisz sie rzeźby??
Tak w ogóle to wpływ na rzeźbę ma w dużej mierze odpowiednia dieta.

Tak w ogóle to wpływ na rzeźbę ma w dużej mierze odpowiednia dieta.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!