Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2159
Własnie o to mi chodzi Kelvan. Do czego to sluży??, bo wydaje mi sie, że troche musi dziwnie latać na gumach ta podwójna gruszka (no ale moze mi sie tylko zdaje).
Najlepszą obroną jest atak.
Powiedz, kiedy masz powiedzieć uderz, kiedy musisz.
Szacuny
1
Napisanych postów
72
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1643
Ja to generalnie tak to postrzegam, górna część jest większa i powinna wisieć na wysokości głowy jak większość gruszek, a jak się z tym ćwiczy, każdy wie. Teraz, środkowa część jest dużo węższa i jeśli pakujesz w to prostego, a gruszka dodatkowo jest w ruchu to masz podwyższony stopień trudności by trafić i by cios był efektywny z racji tego, że łatwo może zejść, się ześliznąć, a powierzchnia do uderzenia jest mała. Z kolei dolna część chyba służy aby bokser wyćwiczył sobie unik w dół z równoczesnym uderzeniem na brzuch. Nie wiem jakie to ma rzeczywiste rozmiary podejrzewam że mała część jest na wysokości brzucha lub klatki piersiowej. A jak na tym ćwiczyć? Prosty na górną część, odskok, zniżasz pułap (kucasz jakkolwiek się to w boxie nazywa), walisz po brzuchu i z powrotem akcja. To powinno wyrobić celność, szybkość i refleks.
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i wziąłem sprawę na chłopski rozum. Jak kogoś wprowadziłem w błąd to proszę o sprostowanie, sam chętnie sam bym się dowiedział jak się prawidłowo na tym urządzeniu ćwiczy. Najlepiej niech się wypowie jakiś boxer.
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2159
Wielkie dzięki Kelvan, też mi siż tak wydawało, tylko jakoś nie jestem do tego przekonany Poczekajmy może ktoś się wypowie, kto ćwiczy albo ćwiczył na takiej gruszce
Najlepszą obroną jest atak.
Powiedz, kiedy masz powiedzieć uderz, kiedy musisz.