Szacuny
5
Napisanych postów
249
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9491
Witam
Warto kupić połączenie chlorelli plus spiruliny czy kupić osoba czyy wystarczy sama Chlorella mając główny cel oczyszczający organizm?
Może znacie jakieś naturalne sposoby albo suplementy wspomagające oczyszczenie organizmu z toksyn.
(Dietę naturalnie posiadam-podkreślam)
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
1108
Ogólnie fajna sprawa, mam w postaci koktajlu o smaku mango bodajże. Myślę, że warto wprowadzić, ale na bank nie na stałe. Zrób sobie detox 7-14 dni. Cytrynka, zielona herbata, pokrzywa :)
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
ja brałem do tej pory raz dziennie w prochu 5g spiruliny + 2,5-3g chlorelli, teraz przeszedłem na tabletki i mam tak samo gramowo czyli 5/2,5g podzielone na 5x w ciągu dnia :)
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
5
Cześć, może troszkę odkopuję stary temat ale nie będę zakładać nowego wątku dotyczącego spiruliny. Przeczytałam na jakieś stronie, że spirulinę stosuje się głównie na odkwaszanie organizmu. Wiem, że jednym ze sprawdzonych domowych sposobów odkwaszania organizmu jest woda z cytryną ale ileż można pić taki napój? Stosowaliście spirulinę w tym celu? Polecacie spirulinę w proszku czy tabletkach? I jeszcze jedna kwestia.. Nie mam ostatnio ani energii ani motywacji do czegokolwiek. Wciąż jestem zmęczona i niewyspana. Być może mam jesienną depresję :) Choć wydaje mi się, że to może być związane właśnie z zakwaszeniem organizmu. Czy odczuwaliście takie zmiany w organizmie zanim zaczęliście stosować spirulinę? Jakie zauważalne zmiany widzicie po wprowadzeniu spiruliny do codziennej diety?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12449
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
witaj, proponuje wyprobowac proszek zasadowy, ktory kupisz bez problemu np w aptece spiruline dodatkowo wlaczyc mozna do suplementacji, jednak bardziej jako ciekawostke prozdrowotna
Szacuny
462
Napisanych postów
9062
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
91467
Na odkwaszanie to duże ilości wody, zwłaszcza takiej alkalizującej z ph ponad 8. W biedronce jest teraz nowy polaris. Jednakże zwykła nałęczowianka ma wskaźnik 7.5 więc po co przepłacać. Do tego duża ilość warzyw. Co do spiruliny z chlorellą jem od wczoraj po 5g. Cudów się nie spodziewam, bardziej for fun.