Witam.
Dokładnie 3 lata temu wyposażyłem sobie dom w mini siłownie. Od chwili gdy ją kupiłem ćwiczyłem przez około pół roku. Miałem bardzo dobre wyniki na samym początku. Stosowałem dietę ograniczającą tłuszcze i węglowodany. Jednak po pół roku przerwałem trening.
Nie wiem co robiłem źle... Ponieważ cały czas czułem się zmęczony (przed treningiem oraz po treningu) nie miałem chęci na ćwiczenia zmuszałem się do pracy w siłowni. Nie wiem czy problem tkwił w ćwiczeniach jakie wykonywałem oraz to iż ćwiczyłem co 2-3 dzień po około trzy godziny.
Stosowałem witaminy, osłony stawów.
Dlatego proszę Was specjaliści o pokazanie w jaki sposób mam ćwiczyć.
Przeczytałem wiele tematów na forum jednak nie znalazłem nic co mogło by być dopasowane do mnie.
Poniżej umieszczę jaki posiadam sprzęt(proszę o pomoc i podanie mi jakie ćwiczenia mam na nim wykonywać i w jakie dni. trening ma odbywać się trzy razy w tygodniu. Dzięki waszej pomocy wyeliminuję ewentualne błędy które popełniłem wcześniej.
Sprzęt:
- orbitrek
- ławka z regulacją oparcia (do wyciskania sztangi)
- modlitewnik
- gryf prosty i łamany
- ławeczka do brzuszków
- wyciąg do nóg z regulowanym obciążeniem (pozycja siedząca, leżenie na brzuchu)
Z góry dziękuję za profesjonalna odpowiedz.
Waga: 100
Wzrost: 186
Cel treningowy: poprawa siły i rzeźby
Staż treningowy na słowni: pół roku
Uprawiane inne sporty: piłka nożna, pływanie, tenis stołowy, łyżwy,
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): - orbitrek
- modlitewnik
- gryf prosty i łamany
- ławeczka do brzuszków
- wyciąg do nóg z regulowanym obciążeniem (pozycja siedząca, leżenie na brzuchu)
Dieta: Ograniczenie spożywania tłuszczu oraz węglowodanów
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak
Dokładnie 3 lata temu wyposażyłem sobie dom w mini siłownie. Od chwili gdy ją kupiłem ćwiczyłem przez około pół roku. Miałem bardzo dobre wyniki na samym początku. Stosowałem dietę ograniczającą tłuszcze i węglowodany. Jednak po pół roku przerwałem trening.
Nie wiem co robiłem źle... Ponieważ cały czas czułem się zmęczony (przed treningiem oraz po treningu) nie miałem chęci na ćwiczenia zmuszałem się do pracy w siłowni. Nie wiem czy problem tkwił w ćwiczeniach jakie wykonywałem oraz to iż ćwiczyłem co 2-3 dzień po około trzy godziny.
Stosowałem witaminy, osłony stawów.
Dlatego proszę Was specjaliści o pokazanie w jaki sposób mam ćwiczyć.
Przeczytałem wiele tematów na forum jednak nie znalazłem nic co mogło by być dopasowane do mnie.
Poniżej umieszczę jaki posiadam sprzęt(proszę o pomoc i podanie mi jakie ćwiczenia mam na nim wykonywać i w jakie dni. trening ma odbywać się trzy razy w tygodniu. Dzięki waszej pomocy wyeliminuję ewentualne błędy które popełniłem wcześniej.
Sprzęt:
- orbitrek
- modlitewnik
- gryf prosty i łamany
- ławeczka do brzuszków
Z góry dziękuję za profesjonalna odpowiedz.
Waga: 100
Wzrost: 186
Cel treningowy: poprawa siły i rzeźby
Staż treningowy na słowni: pół roku
Uprawiane inne sporty: piłka nożna, pływanie, tenis stołowy, łyżwy,
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): - orbitrek
- modlitewnik
- gryf prosty i łamany
- ławeczka do brzuszków
Dieta: Ograniczenie spożywania tłuszczu oraz węglowodanów
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak